19 травня 2024, неділя

Голова Кіровоградської ОДА відвідав багатодітну родину переселенців

Учора, 22 липня, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко у супроводі начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Наталії Чернявської відвідав дитячий будинок сімейного типу родини Іванових. Про це повідомляє офіційний сайт Кіровоградської ОДА.
У лютому цього року Тетяна і Борис Іванови разом із сімома дітьми, яких вони виховують, змушені були переїхати до Кіровограда з Луганщини – подалі від війни. У Луганську родина залишила великий двоповерховий будинок і все своє майно. Допомагали вимушеним переселенцям освоїтися на новому місці працівники соціальних служб, волонтери та просто небайдужі кіровоградці. Вони підшукали для родини житло, принесли речі першої необхідності, забезпечили меблями, одягом, посудом. За словами Бориса Іванова, прийняли їх на Кіровоградщині добре: телефонний супровід здійснювався від моменту виїзду з Луганщини, потім зустріли, розмістили, допомогли стати на облік та оформити соціальну допомогу,
Нині родина проживає в обласному центрі у чотирикімнатній квартирі, яку винаймає. Діти шкільного віку, яких у родині четверо (власний син та троє вихованців) навчаються в Кіровоградській загальноосвітній школі № 13, трьох молодших виховують вдома батьки. Усі соціальні виплати, передбачені законодавством, сім'я отримує вчасно.
Голова облдержадміністрації завітав до родини Іванових для того, щоб особисто з'ясувати потреби вимушених переселенців, дізнатися про їхні проблеми і в подальшому сприяти їх вирішенню.
Спочатку Сергій Кузьменко познайомився та поспілкувався з дітьми. Розмова була щирою і невимушеною, із запитаннями, зворушливими дитячими розповідями та, навіть, іграми. Очільник області не залишив вихованців сім'ї без подарунків: школярі у вересні підуть на навчання з новими яскравими рюкзаками, у які складуть нове канцелярське приладдя, дошкільнята гратимуться цікавими іграшками. Голова облдержадміністрації поділився своїми враженнями від спілкування з малечею:

– Дітки дуже радісні, активні, щасливі, задоволені, що не може не тішити.

Проблемні питання Сергій Кузьменко обговорив із батьками. Зокрема, він акцентував увагу на безпеці дітей, тому нині, за його словами, не може бути й мови про повернення родини на окуповану територію. А всі матеріальні проблеми можна вирішити. (До речі, однією матеріальною проблемою у сім'ї стало менше – голова облдержадміністрації подарував нову побутову техніку для кухні).

– Обласна влада переймається тим, щоб ці діти були усім забезпечені і почувалися так, як звикли почувати себе на Луганщині, – підкреслив Сергій Кузьменко. – Я дам доручення відповідним структурним підрозділам, щоб вони і надалі контролювали забезпечення дітей усім необхідним. Ці дітки перебувають під опікою держави, тому ми не можемо дозволити, щоб вони перебували на непідконтрольній території, де небезпечно.

Очільник області також наголосив, що на Кіровоградщині, окрім цієї родини, ще проживає 15 дітей, позбавлених батьківського піклування, які приїхали із зони проведення АТО. Ці діти мають своїх опікунів, проте, відповідні соціальні служби переймаються тим, щоб вони були усім забезпечені і почувалися добре.
Родина Іванових поки що планує залишатися у Кіровограді, де діти продовжуватимуть навчатися в школі. За словами Тетяни Іванової, умови, у яких вони зараз проживають, їх влаштовують: місця в квартирі усім вистачає, неподалік є дитячий майданчик, а також дендропарк, в якому дітям дуже подобається гуляти. Проблем, які не можна було б вирішити, у родини нині немає.

Голова Кіровоградської ОДА відвідав багатодітну родину переселенців
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований