18 травня 2024, субота

Кіровоградських атошників безкоштовно перевірятимуть на гепатит С

За підтримки та ініціативи Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні та Кіровоградської обласної благодійної організації «Відкрите серце», на базі Обласного госпіталю для ветеранів війни відбувся прес-брифінг з нагоди старту в Кіровограді кампанії з тестування на гепатит С військовослужбовців, які повернулись із зони АТО. Член правління благодійної організації Наталія Каплун повідомила – госпіталю для проведення безкоштовних скрінінг-тестів для виявлення антитіл Гепатиту С.
Загалом, за інформацією пані Наталії в Україні наразі зафіксовано більше 1,2 млн. інфікованих на дане захворювання, причому більшість пацієнтів то останнього навіть не підозрюють про свою хворобу через досить тривалий інкубаційний період , що складає 3-4 місяці. Тож враховуючи цей факт, та ті умови в котрих зачасту надається перша меддопомога на передовій було прийнято рішення провести на базі госпіталю тестування усіх бажаючих учасників АТО.
«За 10-15 хвилин ви уже можете отримати всю необхідну інформацію. Крім того, у разі позитивного аналізу ви одразу зможете отримати консультацію спеціаліста щодо подальшого тестування та підтвердження діагнозу», – каже Наталія Каплун. 
Андрій Гардашніков, лікар-онколог Обласного онкодиспансеру, що цього дня виступав скоріше як член благодійної організації, наголосив на важливості данного тестування.
«В першу чергу це важливо для самих атошників, адже вони нині перебувають в групі ризику. Однак не варто забувати про важливість проходження тестування абсолютно усім кіровоградцям і тим хто воював і тим хто ні. Хоча б раз на рік обов’язкового варто пройти тест на Гепатити В і С та ВІЛ/СНІД. Повірте, це може свого часу врятувати ваше здоров’я або навіть життя».
Підтримує колег і головний лікар Госпіталю для ветеранів війни Генадій Сябренко. Каже, наразі показник захворюваності на гепатит С серед оглянутих в мед закладі атомників складає 17%. І це при середніх показниках в області від 3 до 6%. 
[widgetkit id=708]
Підсумовуючи скажемо, уже від завтра усі бажаючі учасники АТО, з 10:00 до 16:00 зможуть пройти на базі Госпіталю для ветеранів війни безкоштовний експрес-тест на Гепатит С. Триватиме безкоштовна перевірка до кінця поточного тижня.
Кіровоградських атошників безкоштовно перевірятимуть на гепатит С
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований