29 вересня 2024, неділя

Керівництво області обговорило питання учасників АТО, об’єднання громад і безпеки харчів

Сьогодні, 3 серпня, під час селекторної наради, участь в якій брав голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, обговорили питання виділення земельних ділянок учасникам АТО, об'єднання громад та безпечності харчових продуктів, повідомляє офіційний сайт Кіровоградської обласної ради.
 
Учасники наради озвучили основні проблеми, пов'язані з виділенням земель для учасників антитерористичної операції та окреслили основні шляхи їх вирішення.
Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України – керівник апарату В'ячеслав Негода поінформував учасників наради про ситуацію зі станом схвалення перспективних планів на території України. Перспективні плани схвалені всіма обласними радами, за винятком Закарпатської, Київської і Тернопільської областей, хоча в цих областях достатньо територіальних громад, які прагнуть об'єднатись. Більше 5 тисяч громад (а це близько 52% всіх існуючих на сьогодні в Україні) ініціювали об'єднання, у результаті якого утворено трохи більше семи сотень громад. Учасники наради заслухали керівників Тернопільської, Київської та Закарпатської областей щодо стану справ зі схваленням перспективних планів.
Нагадаємо, 14 липня депутати обласної ради схвалили проект Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області. Проектом передбачено, що 253 з 415 сільських, селищних, міських рад створять 43 спроможні територіальні громади. У той же час, 162 ради вирішили залишити все без змін.
Щодо третього питання порядку денного керівник Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів України Сергій Глущенко повідомив, що близько з 70 тисяч працівників службу планується скоротити до 10-12 тисяч.
 

Керівництво області обговорило питання учасників АТО, об’єднання громад і безпеки харчів
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований