28 вересня 2024, субота

Як проходить перейменування вулиць Кіровограда

Про процес перейменування згідно закону про декомунізацію сьогодні на ранковій прес-конференіії у Кіровоградській міськраді  розповів член топонімічної комісії Сергій Запорожан, пише Гречка.
 
За словами чиновника, на сьогодні перейменовано (затверджено ідеї для зміни назв, які пізніше запропонують затвердити на сесії міськраді, – ред.) 29 топонімічних об'єктів, зокрема, вулиці і провулки. В самій топонімічній комісії працюють історики і краєзнавці, які і раніше пропонували свої ідеї щодо зміни назв.
Намітилось кілька тематичних блоків для зміни назв: збереження по можливості історичних назв, імена і події пов'язані з містом і областю, всеукраїнські відомі постаті, назви пов'язані з географічними назвами.
Загалом мають перейменувати до 100 вулиць, оскільки розглядають ідею про перейменування вулиць, які безпосередньо не стосуються декомунізації. Наприклад, змінюють назви на честь полеглих військових.
Вже готують до перейменування назви парків та скверів, які мають комуністичні назви.
Разом з тим, згідно озвученої інформації, для економії грошей на перейменованих у Кіровограді вулицях не будуть масово міняти таблички. Це відбуватиметься поетапно протягом певного часу.
"Все розтягнеться на певний час, буде відбуватись природно" – пояснює член топонімічної комісії Сергій Запорожан.
Проки не планують встановлювати і меморіальні таблички з довідкою про людей, на честь яких названо вулиці.

Як проходить перейменування вулиць Кіровограда
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований