28 вересня 2024, субота

На Кіровоград чекає хвиля перейменувань

До кінця 2015 року в місті буде перейменовано 100 топонімічних об’єктів – парків, скверів і, звісно ж, вулиць. Про це на вранішній прес-конференції повідомив голова топонімічної комісії Сергія Запорожан, інформує кореспондент Златополя. 
За інформацією посадовця, першочергово ця цифра складала близько 7 дестятків, однак враховуючи пропозиції громадськості було прийнято рішення про розширення кола об’єктів, що підлягатимуть перейменуванню. Окрім того, на прес-конференції було загадано й про критерії котрими послуговуватиметься в процесі перейменування топонімічна комісія. До таких було віднесено:
1.Повернення історичних назв;
2.Увіковічнення прославлених земляків;
3.Використання імен постатей всеукраїнського значення;
4.Прив’язка до географічних назв місцевості. 
Згадалав Сергій Запорожан й про процес перейменування міста, котре, як відомо, також має отримати нову назву вже до кінця поточного року.
«Наразі ми вивчаємо результати опитувань котрі проводять різноманітні інтернет-видання, та професійні соціологи. Окрім того нагадаю, що 27-го серпня у місті відбудеться відкрите громадське обговорення даного питання. Однак хочу підкреслити, не варто сподіватись, що Кіровоград може залишитись Кіровоградом, дану назву буде зміненно стовідсотково», – підкреслив Сергій Запорожан.
На Кіровоград чекає хвиля перейменувань
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований