29 вересня 2024, неділя

Кіровоградська Держсанепідслужба заспокоює: потрапляння селітри у річку не вплинуло на якість води

Держсанепідслужба Кіровоградщини провела моніторингове дослідження стану води у річці Бешка, внаслідок потрапляння туди хімікатів що спричинила ДТП, пише інтернет-видання «Точка доступу» з посиланням на ГУ Держсанепідемслужби в області.
 
Як ми раніше повідомляли, 23 липня на трасі Кіровоград-Олександрія між селищами Новою Прагою і Димитрове під час проходження моста через Бешку у річку впав тягач із хімікатами. Внаслідок цього близько 800 кг аміачно-нітратного добрива опинилося у воді. Враховуючи можливий вплив міндобрива на хімічний склад води та на зони рекреації на берегах річок Бешка та Інгулець, Держсанепідслужба взяла ситуацію на контроль та провела моніторинг води у період потрапляння добрив та після повного очищення річки від них.
Наступного дня після ДТП спеціалісти Держсанепідслужби взяли проби річкової води для визначення її забруднення. Згідно результатів досліджень вона не відповідала вимогам, а за вмістом аміаку – показник утричі перевищував норму. Показники нітратів та нітритів були нижче гранично-допустимої концентрації. У зв’язку з цим, у місцях для купань с.Димитрового Олександрійського району були розміщені об’яви про тимчасову заборону купання, зі сповіщенням мешканців про причини. Наступного дня фахівцями Олександрійського міжрайонного відділу лабораторних досліджень було проведено друге моніторингове дослідження річкової води у вісьмох точках (на р. Бешка: русло після шлюзів; смт Димитрове, р-н турбази; біля мосту поблизу смт Нова Прага; с. Новий Стародуб, біля мосту; у двох точках на р. Інгулець, а також у двох точках на Іскрівському водосховищі, в т.ч. на центральному пляжі). За результатами останнього, показники щодо вмісту аміаку – була в нормі.
Кіровоградська Держсанепідслужба заспокоює: потрапляння селітри у річку не вплинуло на якість води
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований