28 вересня 2024, субота

Прокуратура Кіровоградщини повернула 77 мільйонів і ще за 143 судиться

У поточному році прокуратурою Кіровоградщини підвищено ефективність представницької діяльності на пріоритетних напрямах. Про це повідомляє заступник прокурора області Віктор Приходько. 
 
За його словами, органи прокуратури регіону активізували роботу із захисту в судовому порядку інтересів громадян і держави, насамперед щодо захисту прав громадян на оплату праці, соціальне, пенсійне забезпечення, інтересів держави від неправомірних посягань у сфері державної та комунальної власності, у бюджетній сфері, у тому числі при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, в екологічній та земельних сферах.
Зокрема, судами задоволено вимоги прокурорів на 77 млн. грн., добровільно відшкодовано відповідачами за закритими справами  2 млн. грн. Позовні заяви ще на 143 млн. грн. перебувають на розгляді в судах.
Реально виконано судові рішення за позовами прокурорів на суму 19,8 млн грн., що становить 78 % від суми за рішеннями, що набрали законної сили.
Вжитими органами прокуратури заходами у поточному році попереджено незаконне використання бюджетних коштів на суму 5,7 млн грн. На виконання судових рішень державі повернуто та попереджено незаконне надання земельних ділянок площею 2,2 тис. га вартістю понад 22 млн грн.
«Враховуючи те, що законодавством введено мораторій на проведення перевірок органами контролю, прокуратура залишається єдиним органом, що здатний ефективно та дієво протидіяти порушенням законності, вживати заходи до поновлення прав громадян та інтересів держави. Прокуратурою Кіровоградщини доведено, що ефективним способом такого захисту є представницька діяльність», – підсумував заступник прокурора області.
 

Прокуратура Кіровоградщини повернула 77 мільйонів і ще за 143 судиться
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований