28 вересня 2024, субота

У Кіровограді студенти кібернетичного коледжу не отримають дипломи бакалавра

Така ситуація склалась в кібернетико-технічному коледжі після того, як було прийнято новий закон про вищу освіту, який не дозволяє коледжам видавати дипломи бакалавра. Відповідно, у 2015-му ліцензію закладу на цей науковий ступінь ніхто не продовжив. Студентам же про нововведення викладачі нічого не сказали.  
 
Жертвами обставин виявились 53 студенти, 33 з яких фінансисти, а інші 20 – програмісти. Всі вони, попередньо отримавши "молодшого спеціаліста", підписали з закладом контракт на два роки, аби отримати ступінь бакалавра. Та склавши останню сесію, бажаних документів юнаки та дівчата так і не отримали.
Батьки та студенти говорять, що адміністрація закладу приховала факт відсутності ліцензії. І тепер складається так, що півсотні студентів втратили час і по 8 тисяч гривень за кожен рік навчання. На початку літа, коли стало відомо, що коледж не видаватиме дипломів, батькам запропонували перевестись до іншого університету і там здобувати вищу освіту. Але на умовах – ще один рік навчання і ще одна проплата у 8 тисяч гривень. З таким варіантом батьки не погодились.
Пояснити нам ситуацію зі свого боку, директор кібернетичного коледжу відмовився.
Після розголосу і звернення батьків до одного з місцевих народних депутатів, з Міністерства освіти надійшов лист, в якому дозволяється студентам отримати дипломи, навіть в цьому році, проте не коледжу, а Кіровоградського національного технічного університету
Ректор КНТУ Михайло Черновол, говорить:
«Студентів відрахували з коледжу, а потім їх прийняли до нашого університету. Є наказ про здачу екзаменів і вони вже почали складати іспити»
Для цих студентів університет продовжив вступну кампанію, їх перевели на комерційну форму навчання. І для здачі екзаменів, їм довелось перерахувати університету по 700 гривень. Такий вихід із ситуації студентів задовольнив. 6-го серпня вони мають відповісти на останні екзаменаційні запитання. Після успішної здачі іспитів, на них чекатимуть дипломи бакалаврів КНТУ. 
Проте, за міністерським розпорядженням, такий подарунок зробили тільки студентам групи "Фінанси та кредит". Програмістам же доведеться навчатись ще один рік, оскільки в університеті немає тієї вузьконаправленої дисципліни, за якою навчались студенти кібернетичного коледжу.
В управлінні освіти запевняють: про те, що студенти навчаються у закладі, який не має відповідної ліцензії – не знали. Тепер влаштують власне внутрішнє розслідування.
Батьки ж студентів залишати непокараними винуватців цієї історії не збираються. За їх заявами, стосовно кібернетичного коледжу, в міліції вже розпочали досудове розслідування за статтею "шахрайство". 
У Кіровограді студенти кібернетичного коледжу не отримають дипломи бакалавра
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований