29 вересня 2024, неділя

На Кіровоградщині під час відспівування героя проросійский піп засуджував захисників України?

У суботу, 8 серпня, у Новомиргороді, що на Кіровоградщині, відбулося поховання чемпіона світу з пауерліфтингу, командира взводу спостереження і технічних засобів спостереження 57-ї мотопіхотної бригади Андрія Гурічева, котрий 5 серпня, загинув у зоні АТО. 
Під час відспівування загиблого Героя, священик московського патріархату говорив про те, що "ця війна є братовбивчою!", "треба не воювати а молитися", розповідав про "прокляття Господа" і що "треба молитися за душу покійного, бо він взяв до рук зброю", пише на своїй сторінці у Фейсбуці кіровоградська волонтерка Тетяна Бородіна.
Така «проповідь» обурила не тільки волонтерку а й друзів загиблого героя, котрі, враховуючи біль від втрати, просто не хотіли перетворювати прощання з героєм на з’ясування стосунків з людиною, котра невідомо ким була запрошена.
“Ох, не дає мені спокою вчора почуте… Подивіться уважно на це фото і на цей погляд “святого отця”, звернений на командира Андрюші Гурічева. Вчора, після відспівування нашого Героя в Новомиргороді, оцей “пастир душ” звернувшись до людей, почав говорити про “братовбивчу війну”, про прокляття Господа і про знищення народів, які погрязли у гріхах, про судний день, де будуть згадувати гріхи кожного, при цьому наголосив, щоб молились за душу Андрія, щоб йому були прощені його гріхи (і простежувалася думка, що він же взяв до рук зброю). Про те, що один Господь знає, коли це закінчиться, що треба не воювати, а молитись…Мені так хотілося, щоб він отам щез, тієї ж миті! Коли слухаєш слова Владики Марка на прощальних панахидах з нашими Героями, хоч як тяжко на душі – все ж з’являється якась Надія, розумієш Жертву, яку віддала ця Людина за Батьківщину, за своїх ближніх! І дякуєш Господу за те, що зразу забирає ці душі, обминаючи Чистилище, до Царства свого Небесного!!!А тут в мене було враження, що всіх, отам присутніх, облили брудом …" – написала Бородіна.
На Кіровоградщині під час відспівування героя проросійский піп засуджував захисників України?
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований