28 вересня 2024, субота

У Кіровограді батьки і політики протестували проти нічліжки для бездомних

Сьогодні зранку під Кіровоградською міською радою зібралася ініціативна група батьків та політиків від "Самопомочі" з вимогою до влади скасувати рішення виконкому № 366 від 8 серпня цього року. Цим рішенням одне із приміщень школи (яке, до речі, не використовється) по вулиці Червонозорівській, 25 передавалося із балансу управління освіти КМР на баланс Кіровоградського міського центру обліку та тимчасового перебування бездомних осіб. Більше десятка батьків-активістів стверджують: миритися з нічліжкою для бездомних вони не будуть. 
За словами представника батьків 29 школи, Сергія Гречишина, утворення притулку в цій будівлі – пряме порушення санітарних і будівельних норм, адже приміщення знаходиться за кілька метрів від навчального закладу, де має бути вільна зона. 
Батьк бояться, що притулок фактично на території школи притягне сюди різні асоціальні елементи і можуть постраждати діти. Натомість вони пропонують використати приміщення для ДЮЦу чи інших потреб дітей, а сам притулок розташувати десь за межею міста.
Крім того, за словами активістів, у міській раді помилилися навіть з адерсою притулку, оскільки приміщення, яке вирішили забрати під притулок, знаходиться за адерсою Червонозорівська 27А, тоді як в рішенні говориться про Червонозорівську,25, а це взагалі – приватний будинок на 2 господарів.
[widgetkit id=743]
Ініціативна група батьків, згідно оприлюдненої інформації, уже збирає кошти на адвоката, аби судитися з міською радою і домогтися свого.
 
 
До протестуючих вийшов директор Кіровоградського центру соціальних служб, депутат міськради Олег Краснокутський, який намагався переконати протестувальників у тому, що притулок ніяк не зашкодить школі і це – корисна річ для Кіровограда. Депутат зазаначив, що потрібно дуати про людські життя, які цей притулок зможе врятувати. Разом з тим, він не проти вирішити це питання в юриличній площині, якщо на це підуть активісти з 29 школи. 
Самі протестувальники вирішили, що у разі, коли до них не дослухаюються,  будуть збиратися іще раз пізніше.
У Кіровограді батьки і політики протестували проти нічліжки для бездомних
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований