28 вересня 2024, субота

Кіровоградщина: атошникам допомогають відкрити власну справу

Фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості для безробітних громадян з числа демобілізованих військовослужбовців, які виявили бажання започаткувати власний бізнес, з метою інформування про основні аспекти відкриття та ведення власного бізнесу організовують тематичні семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність: «Як розпочати свій бізнес» та «Від бізнес ідеї до власної справи». Відвідавши зазначені семінари проходять профдіагностичне тестування, що дає можливість остаточно підтвердити схильність безробітних до ведення підприємницької діяльності. Про це Златополю повідомили у прес-службі Кіровоградського обласного центру зайнятості.
 
 
Крім того, міськрайонним центром зайнятості організовуються цільові курси за навчальною програмою «Підприємець-початківець»
Тож, вже сьогодні за сприяння міськрайонного центру зайнятості, 6 осіб даної категорії громадян започаткували власний бізнес та впроваджують його в життя. Серед напрямків діяльності –  «Продаж дитячих товарів через мережу Інтернет», «Продаж дитячих речей на ринку», «Шиномонтаж та діагностика», «Організація бізнесу по реставрації ванн», «Ігровий клуб» та «Продаж будівельних матеріалів» та ін. 
Крім того, ще двоє демобілізованих військовослужбовців вирішили  підвищити свій професійний рівень та набути додаткових знань з питань обліку та оподаткування діяльності малого підприємництва, менеджменту та практичних умінь щодо бізнес-планування, трудового законодавства та бюджетної системи та ін. Їх направлено на курси цільового призначення «Підприємець-початківець» до Дніпропетровського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості 
Слід зазначити, що служба зайнятості даній категорії громадян приділяє особливу увагу, адже повернення осіб, демобілізованих із зони АТО, до трудової діяльності, є  важливим аспектом, як для них самих, так і для соціуму, де вони знаходяться, оскільки підвищується їх життєвий рівень, збільшується можливість розвивати та використовувати власний потенціал, прискорюється їх економічна та соціальна інтеграція в суспільне життя.
 
Кіровоградщина: атошникам допомогають відкрити власну справу
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований