28 вересня 2024, субота

На Кіровоградщині поховали бійця 24-ї механізованої бригади Олександра Пашка (ФОТО)

Сьогодні у м. Смоліне, що на Кіровоградщині, в останню путь провели іще одного загиблого героя, бійця 24-ї механізованої бригади Олександра Пашка. Попрощатися з воїном прийшло близько пів тисячі місцевих жителів, рідні, друзі, колеги, представники місцевої влади та голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко.
Герой загинув 9 серпня 2015 року, від ворожої кулі снайпера поблизу населеного пункту Кримське на Луганщині. У загиблого залишилась дружина та двоє діток.
Народився Пашко Олександр Іванович 15 червня 1982 року в смт.Смоліне Маловисківського району Кіровоградської області.
Після закінчення школи у 1999 році поступив на навчання до Маловисківського професійно-технічного училища №16 по закінченню якого був призваний до лав Української армії.
Після демобілізації у 2002 році прийшов на Смолінську шахту, де з 1991 року працює його батько Іван Антонович, і був прийнятий на роботу учнем прохідника. З 2003 року працював прохідником підземних дільниць № 3, №5, №4. З 1 листопада 2007 року, до призову по мобілізації, працював кріпильником підземної дільниці № 7 (будівельно-монтажних робіт).
Робота в шахті є однією із найнебезпечніших й найекстремальніших, її вибирають наймужніші та найсміливіші люди. Вона потребує визначених знань, міцного фізичного здоров'я, великого самовладання, терпіння, витримки і сили волі. Всі ці якості були притаманні Олександру Івановичу, який застосував їх для захисту незалежності нашої країни. За багатолітню плідну працю на шахті Олександр Іванович неодноразово нагороджувався Почесними Грамотами та подяками. Завжди мав активну життєву позицію. До того ж був прекрасним спортсменом, зіркою смолінського футболу – капітаном команди «Шахтар».Відзначався, як кращий спортсмен року Східного гірничо-збагачувального комбінату.
 
Світла пам'ять Герою!
 
 
На Кіровоградщині поховали бійця 24-ї механізованої бригади Олександра Пашка (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований