18 травня 2024, субота

Кіровоградська влада допоможе дітям переселенців і учасників АТО зібратися до школи

Тиждень, що розпочався, передує старту нового навчального року. Як освіта області підгортувалась до 1-го вересня, і які іще нагальні завдання необхідно встигнути виконати, йшлося сьогодні під час апаратної наради в ОДА.
 
– Розпочався напружений робочий тиждень. Ми всі йдемо до школи. За цим образним висловом я маю на увазі, що до нового навчального року готуються і діти, і їхні батьки, і педагоги, і влада на місцях, – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.
Він також повідомив, що 1-го вересня до шкіл області прийдуть 12733 першокласники.
А от що стосується завдань для виконавчої влади на місцях, тут керівник області зупинився більш детально. Вимога голови ОДА – чиновники від влади, від освіти і суміжних служб зобов'язані забезпечити якісну готовність усіх навчальних закладів до нового навчального року. І це стосується не лише шкіл, а й дитячих садочків, ПТУ, вищих навчальних закладів також.
 
 
І оскільки до 1-го вересня залишилося не так уже й багато часу, керівникам територій цей напрям необхідно брати під посилену увагу.
Протягом поточного тижня в обласному центрі відбудуться кілька масштабних серйозних заходів, присвячених освітній темі – це колегія ОДА, учительський форум, де аналізуватимуться проблемні напрямки галузі.
Інше важливе завдання голови ОДА стосується дітей окремих категорій, це діти з сімей переселенців і учасників АТО.
– Ми маємо знати і розуміти, яку роботу проведено, щоб комфортно почувалися школярі-переселенці, а їх більше 600 в області. Далі – яка опіка дітей із родин учасників АТО, а тим більше – у яких загнули батьки, – підкреслює Сергій Кузьменко.
В поле зору органів влади, як наголошує керівник області, мають потрапити різнопланові питання, що стосуються підготовки цих дітей до школи. Це і забезпечення їх навчальним приладдям, підручниками, одягом та взуттям, а далі і харчуванням в школах тощо.
 

Кіровоградська влада допоможе дітям переселенців і учасників АТО зібратися до школи
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований