06 травня 2024, понеділок

Кіровоград святкує День фізичної культури та спорту (ФОТО)

Сьогодні, 11-го вересня, в Ковалівському парку проходило урочисте святкування Дня фізичної культури та спорту, під час якого кіровоградські спортсмени були нагороджені почесними грамотами, подяками та цінними подарунками. Про це пише кореспондент Златополя.
У другу суботу вересня вся Україна традиційно відзначає День фізичної культури та спорту і Кіровоград – не виключення. Сьогодні у Ковалівському парку зібрались представники місцевої влади, тренери, юні спортсмени та ветерани спорту. 
У заході взяли участь голова ОДА Сергій Кузьменко, замглави облдержадміністрації Віта Атаманчук, в.о. міського голови Кіровограда Іван Марковський, та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. 
Голова Кіровоградської обласної ради зазначив, що в бюджеті повинна значна увага приділятися спорту, адже "ми у великому боргу перед спортсменами, вони є нашою гордістю, і кожного разу, коли на всесвітніх змаганнях лунає гімн України, про нашу країну дізнається весь світ".
Також Олександр Анатолійович зазначив, що "спорт" і "здоров'я" – поняття нерозривні, тому на міській сесії, яка відбудеться 18-го вересня, питання вкладення у розвиток спорту в Кіровограді буде в черговий раз піднято, адже обласна влада намагається усіма способами допомогти молодому покоління та їх розвитку. 
 
 
Ветеран спорту Анатолій Ковальов виголосив промову: 
"У це свято я бажаю ветеранам спорту щастя та здоров'я, адже саме їм ми завдячуємо тому, що наші спортсмени стали призерами Чемпіонату світу. Саме ветерани спорту готували їх до змагань, на яких кіровоградці прославляють усю країну. Молоді бажаю брати приклад із старшого покоління і докладати максимум зусиль, аби це свято, яке відзначають в Україні з 1994-го року, продовжувалось. В Кіровограді є один з найкращих стадіонів у країні, наші спортзали ремонтуються і матимуть також належний стан, а наші тренери на найвищому рівні готують спортсменів до змагань. Нам дійсно є, чим пишатися!"
Під час заходу нагородами було відзначено близько тридцяти найуспішніших спортсменів.    
Володимир Савченко, президент Федерації традиційного карате–до України, був нагороджений посвідченням та нагрудним знаком "Заслужений працівник фізичної культури та спорту України". 
[widgetkit id=826]
Почесною грамотою ОДА були нагороджені Віталій Винокуров та Микола Горбань, Почесною грамотою Кіровоградської обласної ради – Олександр Тесленко. Почесні грамоти управління молоді та спорту облдержадміністрації отримали Ньябалі Кеджау, Олександр Стасюк, Дмитро Яковенко. 
Тренери були нагороджені грамотами відділення НОК України в Кіровоградській області, а молоді спортсмени урочисто отримали за свої здобутки посвідчення "Майстер спорту України".
Наприклад, Владислава Лягаєва отримала "Майстра спорту" за чемпіонство на Кубку України. Дівчина вже 7 років займається таєквондо і має чорний пояс. 
Після урочистого вручення нагород, всіх дітей було запрошено взяти участь у спортивно-розважальній програмі, де майбутні спорстмени мали можливість пограти у настільний теніс, шахи, інші ігри або зробити бодіарт у палатці бібліотеки для юнацтва ім.Бойченка. 
Кіровоград святкує День фізичної культури та спорту (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований