08 травня 2024, середа

Кіровоград: суд над правозахисником перенесли

Вчора, 14 вересня, в залі Кіровоградського апеляційного суду відбулося засідання по справі відомого правозахисника Ігора Погасія, пише «Depo.Кіровоград».
 
Ігор Погасій оскаржував вирок Ленінського районного суду Кіровограда від 11 березня 2015 року, за рішенням якого, у зв’язку із потасовкою яка виникла у 2013 року між Погасієм, та Варакіним, европейського правозахисника засудили до 3 років позбавлення волі за статтею «Хуліганство».
 
 
Як повідомив виданню Ігор Погасій, власник сусіднього офісу, приватний нотаріус, спробував самовільно перекрити вхід до приміщення адвоката, звівши прибудову. При цьому він нібито заручився підтримкою невідомих осіб, так званих "тітушок". Зав'язалася суперечка, яка переросла в штовханину і бійку. Погасій стверджує, що отримав тілесні ушкодження від знайомого свого сусіда Сергія Варакіна.
Під час судового засідання Варакін заявив, що насправді його побив Ігор Погасій, погрожуючи при цьому газовим пістолетом та разом зі своїм адвокатом попросили суд скасувати вирок Ленінського районного суду та засудити Ігоря Погасія до 4-х років. Погасій же зі своїм адвокатом просять суд закрити кримінальне провадження.
Вислухавши обидві сторони, судове засідання перенесли на 16 вересня.
 

Кіровоград: суд над правозахисником перенесли
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований