19 травня 2024, неділя

Кіровоградщина: у земельному конфлікті в Злинці поки що лише один підозрюваний

Сьогодні під час засідання сесії Кіровоградської обласної ради депутати коротко заслухали результати розгляду запиту депутата обласної ради Віктора Окаєвича стосовно ситуації із розслідування земельних подій у Злинці. За інформацією,озвученою під час сесії головою облради Олександром Чорноіваненком, наразі розслідування триває, призначено ряд експертиз і навіть є підозрюваний. Разом з тим, кореспондент "Златополя" побував на засіданні президії обласної ради, яке проходило минулої п'ятниці, 25 вересня, де про хід справи доповідав перший заступник начальника обласного управління МВС – начальник слідчого управління Дем’ян Таршин. Деталі його виступу – нижче.
 
Наразі триває розслідування – Додатково внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про замах на заволодіння майном громадян.
– У комплексі дій, проведених слідчими, уже було оголошено підозру особі, яка здійснила дане кримінальне правопорушення. – повідомив Дем’ян Анатолійович. – Однак, на жаль, встановити місце перебування даної особи не вдалося. 
 
 
Правоохоронцями отримано дозвіл на затримання та доставку підозрюваного до суду для вирішення питання про обрання йому запобіжного заходу. Як стало відомо, наразі підозрюється у здійсненні злочину дехто Хмара, колишній керівник підприємства-клона ТОВ «СТОВ «Авангард».
– Ми залишаємося і працюємо над версією, що Хмара, разом із невстановленими особами, намагався заволодіти урожаєм жителів Злинки і незаконно зареєстрував більш, ніж 400 договорів оренди. – коментує заступник начальника обласного управління МВС.
Замначальника обласної міліції повідомив, що продовжується проведення судово-почеркознавчих експертиз: уже завершено 67 і призначено близько 200 експертиз.
Разом з тим довести, що кримінальний злочин вчинили і посадові особи місцевого відділу реєстрації, поки міліціонери не змогли.  Причина в тому, пояснюють, що процесуальні прокурори не вбачають в діях місцевих чиновників від землі складу злочину, передбаченого статтею 364.
– Тобто, обов’язкова наявність суттєвих збитків, передбачена статтею, не дає можливості оголосити про підозру цим людям. – пояснює міліціонер. – Те, що люди, яких ми розшукуємо, не довели цей злочин до бажаного ними кінця, не дозволяє нам говорити про висунення підозри цим людям. Але ми працюємо, перевіряємо… Було вилучено дуже багато документації. Зараз ми також працюємо з іншими організаціями, які тривалий час не могли зареєструвати свої договори оренди в даному відділі реєстрації і продовжуємо перевіряти законність дій державних службовців.
Інколи вважають постраждалими себе навіть ті, хто в не доведеній до кінця шахрайській схемі не є такими: близько 50 заяв до міліції від мешканців села подальшому не знайшли свого підтвердження – їхні договори не були включені до шахрайської схеми.
– Просто люди не знали в якому статусі їхня земля і, побачивши  ажіотаж в селі, також написали відповідні заяви, як і їхні сусіди. – коментує начальник слідчого відділу. – Права цих людей не були порушені, тому вони вільно можуть користуватися своєю землею.
Наразі слідство триває. Ініціативна група мешканців Злинки просить міліціонерів прискорити хід розслідування.
 

Кіровоградщина: у земельному конфлікті в Злинці поки що лише один підозрюваний
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований