04 травня 2024, субота

Головний міліціонер Кіровоградщини розказав про відповідальність на виборах

Близько трьох тисяч правоохоронців забезпечуватимуть порядок під час місцевих виборів на теренах Кіровоградської області. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив очільник УМВС в Кіровоградській області Сергій Кондрашенко, пише кореспондент Златополя.
 
За інформацією головного міліціонера області, порядок на виборчих дільницях забезпечуватимуть близько трьох тисяч працівників міліції. Окрім них, до підтримання порядку на виборах та під час опитування щодо перейменування Кіровограда, яке проходитиме поза межами виборчих дільниць, залучатимуть представників ДФС, національної гвардії та УДСНС.
Як розповів Кондрашенко, із вересня цього року в області діють оперативні центри, які займаються відслідковуванням порушень на виборах. На сьогодні, зазначив очільник УМВС, зареєстровано 56 повідомлень про порушення виборчого законодавства. 4 з них внесено до єдиного реєстру, одне з якиз закрито у зв'язку із відсутністю складу злочину.
Слідкувати за кількістю зареєстрованих порушень можна за цим посиланням.
Головний міліціонер області також повідомив, що закон передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення виборчого законодавства – незаконну агітацію в день виборів, чорний піар, передачу бюлетенів, підкуп та отримання коштів за свій голос на виборах тощо.
– Окрім відповідальності перед собою і власною совістю, доведеться відповідати перед законом. – говорить Сергій Кондрашенко. – Я закликаю усіх, хто йде на вибори, представників політичних сил почати наводити порядок в країні уже з виборів і провести їх чесно: якщо у когось були – відмовитися від намірів фальсифкувати результати голосування. Наша реакція буде дуже жорсткою.
Сергій Григорович зазначив, що, згідно з законом, міліціонерам заборонено знаходитися на виборчих дільницях, тому попросив громадян у разі виявлення порушень виборчого законодавства телефонувати за номером гарячої лінії обласного УМВС – 0522 24 15 60.
Головний міліціонер Кіровоградщини розказав про відповідальність на виборах
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований