18 травня 2024, субота

Міністр освіти і науки України висловився проти перейменування Кіровограда в Єлисаветград

Міністр освіти і науки України, 2-ий президент Національного університету «Києво-Могилянська академія», доктор філологічних наук Сергій Квіт прокоментував вакханалію. яка зараз відбувається навколо перейменування Кіровограда. Про це йдеться на офіційній сторінці міністра у Facebook, пише Златопіль.
Як повідомив Сергій Квіт, він виступає проти "повернення Кіровограду історичної назви", тобто проти так званого "українського Єлисаветграда", за який активно агітують на вулицях обласного центру.
Оскільки я знайомий з гарячою дискусією довкола назви теперішнього Кіровограда від багатьох своїх друзів і знайомих, а також, побувавши там, від місцевих освітян, закликаю до одного: не повертатися до "історичної", ще й "новоросійської" назви Єлисаветград. В Україні "історично" було багато окупантів. Не згадувати ж їх усіх… – написав Сергій Квіт.
Раніше проти присвоєння назви "Єлисаветград" Кіровограду, окрім ряду науковців, освітян та громадських активістів, висловилися лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко, який зазначив, що назва Єлисаветград є гарною назвою для міста рабів, та письменник Андрій Кокотюха.  
Нагадаємо, сьогодні в Кіровограді представники Правого Сектору заявили про те, що в Кіровограді намагаються створити сепаратистське кубло.
Міністр освіти і науки України висловився проти перейменування Кіровограда в Єлисаветград
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований