02 травня 2024, четвер

Кіровоградський університет виграв грант майже на мільйон євро

КДПУ ім. В. Винниченка у складі міжнародного консорціуму 10 університетів виграв грант за програмою ERASMUS+. Загальна сума гранту для консорціуму – 930 тисяч €, повідомляється на сайті університету.
Взагалі, у процесі конкурсу Європейською Комісією з 515 заявок з усього світу обрано 140 на загальну суму понад 120 млн €.
Новий проект написано за резонансною тематикою, пов’язаною зі збагаченням сучасної вищої освіти дисциплінами гендерного спрямування. Проект має назву «Програма підготовки Гендерні Студії: крок до демократії та миру у сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями». Ідея проекту належить завідувачу кафедри прикладної математики, статистики та економіки Кіровоградського державного педагогічного університету, доктору фізико-математичних наук, професору Авраменко О.В.
Основне завдання проекту  – підготовка та відкриття спеціалізації Гендерні Студії на різних магістерських спеціальностях у семи університетах країн-сусідів ЄС (3 українські, 2 туніські, 2 марокканські університети) за фахової та організаційної допомоги трьох університетів країн ЄС. Зокрема, у КДПУ буде відкрита така спеціалізація на магістерській спеціальності «Освітні вимірювання», яка була відкрита чотири роки тому у рамках попереднього міжнародного проекту за програмою TEMPUS.
Очолює роботу консорціуму університет з Литви (місто Каунас) – Університет Витовта Великого. До складу консорціуму також входять ще два європейські університети – Центральноєвропейський університет (Будапешт, Угорщина) та Університет Аристотеля (Салоники, Греція); три українські університети – Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника; два університети з Тунісу – Університет міста Маноуба та Університет міста Соуссе; та два університети з Марокко – Universite Sidi Mohammed Ben Abdellah (місто Фес) та The Sultan Moulay Slimane University (місто Бені Мелаль).
Координатором проекту GeSt від КДПУ ім.В.Винниченка є професор Ольга Авраменко. Нещодавно вона відвідала Каунас, де зустрічалась з головним координатором проекту доктором, професором Наталією Мажеікіене, деканом та викладачами факультету соціології – фахівцями з гендерних проблем, а також зі співробітниками проектного відділу університету. Під час зустрічі були встановлені особистісні контакти, вирішені багаточисельні організаційні питання, окреслена програма першої координаційної наради тощо.
– Зазначимо, що у розділі новин на сайті програми ERASMUS+ саме наш проект наведено, як один з найяскравіших нових проектів цієї програми. – пише сайт КДПУ.
Кіровоградський університет виграв грант майже на мільйон євро
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований