23 квітня 2024, вівторок

Кіровоградщина: за махінації з землею в Злинці нікого не покарано

За фактом реєстрації сфальсифікованих договорів оренди на земельні паї мешканців с. Злинка жодного державного реєстратора до відповідальності не притягнуто. Про це під час прес-конференції повідомив прокурор Кіровоградської області Анатолій Коваленко, пише Гречка.
За його словами, наразі проводиться службове розслідування дій працівників реєстраційної служби, які зареєстрували 513 договорів оренди із підробленими підписами власників паїв.
Анатолій Коваленко також повідомив про те, що директору СТОВ «Авангард» оголошено про підозру та подано в розшук. Він наразі є єдиною особою, якій оголосили підозру у вчиненні правопорушеня.
У кримінальному провадженні, що відкрито за ч.1 ст.364 ККУ (Зловживання владою або службовим становищем) проведено значну кількість слідчих дій, однак ні органи прокуратури, ні управління МВС не можуть визнати недійсними договори оренди з підприємством-клоном. Це можуть зробити лише власники паїв через судові процеси:
«Якщо вже є результати почеркознавчих експертиз договорів оренди, слідчі передають їх власникам земель. Ті мають іти в суд і оскаржувати рішення про видачу договорів та вимагати визнання їх недійсними. Наразі вже подано таких позовів близько 15, – пояснив Анатолій Коваленко. – Ми на сьогодні допомогти їм не можемо. Все, що ми могли зробити, зробили. Зазначу, що жодних втрат люди не понесли – вони зібрали свій врожай».
Кіровоградщина: за махінації з землею в Злинці нікого не покарано
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований