04 травня 2024, субота

Противники імперської назви для Кіровограда провели в міській раді упереджувальну акцію

Цим ранком перед стінами кіровоградської міськради зібралось зо два десятки представників різноманітних проукраїнських громадських організацій. За інформацією керівника обласної організації ветеранів АТО "Бойове братство" Олексанра Величка зібрались чоловіки задля недопущення кулуарних домовленостей щодо просування питання про присвоєння місту так званої "істориної" назви Єлисаветград. 
Це питання, за інформацією активістів, мали додатково внести в порядок денний позачергової сесії міськради. 
"Ми не допустимо зросійщення нашого міста. Є чимало дійсно хороших, патріотичних, українських назв і не бачу жодного сенсу повертатись до імперського минулого. А усі хто виступає за "український Єлисаветград" я б запропонував поїхати на Донбас і подивитись до чого приводить подібне потурання інтересам агресора", – повідомив нам пан Величко. 
Перед початком сесії між активістами та секретарем міськради Іваном Марковським відбулась імровізована зустріч, під час котрої пан Марковський запевнив, що жодних додаткових питань на сьогоднішній сесії розглядати не збираються.
У підсумку так і сталось. Однак активісти переконують – краще провести упереджувальну акцію та продемонструвати власну позицію, ніж потім жити у місті з імперською назвою.
 
Противники імперської назви для Кіровограда провели в міській раді упереджувальну акцію
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований