06 травня 2024, понеділок

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на заходи

З 23 по 29 листопада Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на заходи:
23 листопада о 12.00 працівники відділу популяризації книги проведуть вечір-реквієм «Дзвони пам’яті» до Дня Пам’яті жертв Голодоморів. 
У XX столітті Україна пережила три голодомори: 1921-1923 рр., 1932-1933 рр., 1946-1947 рр., проте Голодомор 1932-33 рр. був наймасовішим і найжорстокішим. Головною причиною Голодомору історики називають політику тоталітарного сталінського режиму щодо українців. Коли люди голодували, влада не лише не припинила примусове відбирання їжі. Навіть не приймала допомогу інших країн, а навпаки – кинула всі сили на те, щоби ізолювати голодні райони. За даними істориків, у 1932-33 роках жертвами голоду в Україні, за різними оцінками, стали від 4 до 10 млн. людей. Це означає, що в ті трагічні роки Україна не долічилася від 10 до 25% свого населення, втрачаючи його по 25 тисяч людей в день, по тисячі — на годину, по 17 — щохвилини. 
З 23 листопада у відділі популяризації книги буде оформлено книжкову виставку «Твій фаховий журнал: перегорни сторінку». На виставці будуть представлені фахові періодичні видання, які стануть в нагоді користувачам бібліотеки.
24 листопада о 14.00 у відділі сприяння технічній творчості молоді запрошуємо відвідати виставку-презентацію в рамках циклу «Незламність духом в творчості»  – «Творчість сильних духом»,  спільно з громадською організацією «Народна академія творчості». На виставці будуть представлені роботи людей з обмеженими фізичними можливостями виконані у різних техніках.
 
Бібліотека долучилась до XII Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини, у рамках якого буде проведено показ наступних документальних фільмів: 
24 листопада о 14.15 – «Скрізь Майдан»; 15.00 – «Пост Майдан»;
25 листопада о 15.30 – «Медик іде до останнього»;
25 листопада о 12.20 у відділі популяризації книги відбудеться історичний екскурс «Шляхами звитяги: подвиг заради майбутнього» до річниці подій Революції Гідності. 
«Революція гідності» – політичні та суспільні зміни в Україні з листопада 2013 до лютого 2014 року, не тільки сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму, а і показала важливість національної ідеї. Нині саме за неї триває боротьба, і те, наскільки ця боротьба буде успішною, залежить від кожного з нас. Про події на Майдані дізнаються усі учасники заходу.
25 листопада о 13.30 відбудеться зустріч із начальником Кіровоградського міського управління юстиції Гуріною Людмилою Василівною у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», з метою формування правових знань та привернення уваги до актуальних проблем подолання насильства в сім’ї та суспільстві.
З 25 листопада відділ абонементу презентує книжкову виставку «Знайомтесь ‒ література Європи: Італія». Італійська література має довгу та впливову історію. До того часу приблизно всі літературні твори Середньовіччя були написані латинською мовою. Окрім того, ці твори були в основному практичні: їхні автори вчилися в духовних школах. Література італійською мовою розвивалася пізніше ніж французька і провансальська літератури. Глядачі виставки зможуть більш докладно познайомитись з італійською літературою та видатними письменниками Італії.  
26 листопада о 14.00 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді запрошують приєднатися до Tea Festу. Відвідувачі дізнаються про перетворений на ритуал процес заварювання чаю і чаювання, поширений в азійських країнах, про особливості чайних церемоній у різних країнах світу та багато іншого. Буде проведено майстер-клас з арт-розпису «Чайний ієрогліф».
27 листопада о 14.00 працівники відділу мистецтв проведуть віртуальну подорож «Архітектурні фантазії» Під час заходу відвідувачі дізнаються про  різноманітні споруди світу, найбільш незвичні та оригінальні. 
Запрошуємо усіх небайдужих кіровоградців долучатися до Всеукраїнської  програми  збору та утилізації пластикових пляшок та кришок для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів АТО. Акція відбувається за ініціативи благодійного фонду «ОВЕС».  Пункт збору кришок з пластикових пляшок знаходиться на першому поверсі бібліотеки. 
Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва спільно з обласним штабом по роботі з ВПО при Кіровоградській ОДА та ГО ТІМО «Відкриті двері» продовжує благодійну акцію зі збору теплих речей для родин ВПО та учасників АТО, що мешкають в Кіровоградській області. Ми збираємо: шкарпетки; рукавиці; верхній одяг; теплу білизну; светри; шарфи; шапки; взуття. Пункт прийому – сектор соціокультурної діяльності. Подаруйте своє тепло тим, хто його потребує!
Триває всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійної акції та передавати  книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.
 
Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на заходи
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований