19 травня 2024, неділя

Голова Кіровоградської обласної ради: Голодомор – це злочин комуністичного режиму проти українців

Голодомори в Україні – ці злочини комуністичного режиму проти українців стали нашою національною трагедією, страшним ударом по генофонду нації.Про це йдеться у зверненні голови Кіровоградської обласної ради Олександра Чорноіваненка в День пам'яті жертв голодоморів.
 
Щороку в останню суботу листопада українці запалюють свічки і моляться за безневинно закатованих голодом наших співвітчизників.
– З квітня 1932 по листопад 1933 року, десь за 500 днів, в Україні загинули мільйони людей. Дослідники називають різні цифри жертв: так щодня вмирало близько 25 тисяч осіб, тобто понад 1000 осіб щогодини, або ж – 17 осіб щохвилини. Це страшні цифри! – йдеться у зверненні.
Голова облради закликав сьогодні у спільній молитві згадати всіх жертв голодоморів ХХ століття в Україні, які були потрібні лише для того, щоб остаточно зламати українську націю як єдину національну силу. На переконання Олександра Анатолійовича, І сьогодні російська імперія намагається зламати українців – економічними «санкціями», загарбанням наших територій і природних ресурсів, інформаційною війною, спрямованою на найцінніше – людей. 
– Ми маємо усвідомити – щоб подібних голодоморів не повторилося з нашими нащадками, ми повинні невтомно працювати над будівництвом процвітаючої, незалежної і багатої України. Тільки в єдності ми здобудемо мир і подолаємо агресора. – переконаний Олександр Чорноіваненко.

Нагадаємо, сьогодні кіровоградці вшанували пам'ять жертв Голодомору

 

Голова Кіровоградської обласної ради: Голодомор – це злочин комуністичного режиму проти українців
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований