19 квітня 2024, п’ятниця

У Кіровограді мешканці гуртожитку у суді відстояли своє право на житло

Ленінський районний суд міста Кіровограда сьогодні, 30 листопада, відмовив у позовній заяві представників ПП "Вагран" і залишив скасованим свідоцтво на право власності ПП "ВАГРАН" на сумнозвісний гуртожиток по проспекту Університетському, 21 в обласному центрі. Про це Златополю повідомили активісти гуртожитку.
Як повідомляється, у судовому порядку було доведено, що гуртожиток перейшов у власність ПП "ВАГРАН", яке пов'язують з екс-депутатом міської ради Володимиром Ярошенком, рішенням Третейського суду, коли головував у цьому суді сам пан Ярошенко. Однак, у судовому засіданні так і не змогли показати це сумнозвісне рішення. 
Більше того, активісти зазначають, що у фірми-власника, яка володіє гуртожитком, відсутня більшість документів на право власності.
– Вони надали в суді лише договір купівлі продажу між "Славією" та "Ваграном", та свідоцтво на право власності на гуртожиток, видане міською радою. – говорить активістка Світлана Бондаренко. – Немає ні плану будівлі, ні інших документів, немає документів на приватизацію будинку. Згідно тих документів, які все-таки є, 2/3 "нежилого приміщення" належать Ярошенку відповідно до рішення Третейського суду. однак, в журналах БТІ слідів цього рішення просто-напросто немає.
Мешканці гуртожитку зауважують, що наступним кроком після скасування свідоцтва на право власності стане скасування реєстрації свідоцтва на право власності на будівлю гуртожитку для ПП "ВАГРАН". Відповідний позов уже готується.
– Крім того, будемо звертатися до мера, прокуратури. Дуже багато незрозумілих речей. Зокрема, невідомо як будинок із власності тресту "Кіровоградбуд" перейшов до власності "Славії". Цікаво також те, що "Вагран" продавав квартири у цьому будинку починаючи з 2001 року, хоча офіційно став її "власником" лише у 2004-му. – зазначає голова ініціативної групи мешканців скандальновідомої будівлі. 
Зауважимо, що представники ПП "Вагран" ігнорують усі суди і не з'являються на засідання, які самі ж і ініціюють. Це стосується не тільки справи щодо власника будівлі, але й скандальних справ на виселення мешканців.
У Кіровограді мешканці гуртожитку у суді відстояли своє право на житло
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований