19 травня 2024, неділя

Через зволікання Кіровоградської міської ради міська медсанчастина № 19 в боргах

Суд задовольнив позов ПрАТ «Проектно-вишукувальний інститут Кіровоградагропроект» та зобов’язав Державний заклад "Спеціалізована медико-санітарна частина №19 Міністерства охорони здоров'я України" виплатити позивачеві 144,12 тис. грн. боргу. Про це йдеться у рішенні Кіровоградського господарського суду від 12 листопада. 
 
В середині грудня 2014 року ПрАТ «Проектно-вишукувальний інститут "Кіровоградагропроект» уклав з медзакладом договір на виконання робіт по паспортизації будівел медзакладу, розташованих в Кіровограді по вул. Салганні піски, 14. Виконавши свою частину роботи «Кіровоградагпроект» передав керівництву Медсанчастини визначену згідно Договору документацію, про що свідчить також Акт здавання-прийняття підписаній 15.12.2014 за  № 395/662. Загальна вартість робіт, згідно Акту склала 87,39 тис. грн.
На початку липня «Кіровоградагпроект» звернувся до Медсанчастини №19 з претензією однак оплату так і не отримав. Наприкінці вересня ПрАТ «Проектно-вишукувальний інститут "Кіровоградагропроект» подало до суду позов, щодо стягнення з медзакладу заборгованості.
Суд зад вольним позов ПрАТ «Проектно-вишукувальний інститут "Кіровоградагропроект»  зобов’язавши ДЗ "Спеціалізована медико-санітарна частина №19 Міністерства охорони здоров'я України" виплатити заборгованість  в загальному розмірі 144,12 тис. грн., з яких: 87,39 тис. грн.. основного боргу, 21,39 тис. грн.. пені, 1,97 тис. грн.  3% річних та 33,37 тис. грн інфляційних втрат.
З 1 січня 2015 року видатки на фінансування спеціалізованих медико-санітарних частин,  згідно з-ну України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформування міжбюджетних відносин", мали б здійснюватись з бюджетів міст обласного значення. До цього фінансування відбувалось за рахунок державних коштів. Однак перевести Медсанчастину №19 на баланс міста Кіровограда вдалось рішенням міської ради лише наприкінці вересня.
Генеральним директором ПрАТ «Проектно-вишукувальний інститут «Кіровоградагропроект» є Петро Довченко, заслужений будівельник України та дійсний член Академії будівництва України.
 
Через зволікання Кіровоградської міської ради міська медсанчастина № 19 в боргах
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований