02 травня 2024, четвер

На Кіровоградщині до півсотні фермерів знову перекривали дорогу (ФОТО)

Сьогоднішня акція протесту – це продовження безстрокового спротиву проти нового податкового кодексу. Аграрії Кіровоградщини вимагають від уряду збереження фіскальних пільг спеціального режиму ПДВ та спрощеної системи оподаткування податком на прибуток, повідомляє кореспондент Златополя.
Сам же протест землероби провили в Бобринецькому районі, біля села Тарасівка,  на автошляху державного значення Кіровоград-Миколаїв. На перехресті доріг є позначений зеброю пішохідний перехід, тому, не порушуючи жодних нормативів ПДР, люди ходили з одного боку дороги, на інший і назад.
[widgetkit id=1073]
Протестувати зібралось до півсотні фермерів. Перекривали вони дорогу близько двох годин. Темп для ходьби, задавали імпровізовані з діжок барабани. Аби автомобілі, які рухались дорогою зменшували швидкість і не вчинили аварії, державтоінспектори жестами показували водіям про зменшення швидкості та місце зупинки транспортного засобу. 
[widgetkit id=1074]
За час протесту, лише один водій силоміць намагався проскочити через живу блокаду. Всі ж інші, у разі необхідності називали вагому причину своєї подорожі, і протестувальники без заперечення пропускали автомобілі.
Крім утвореного затору, випадковими жертвами протесту, обабіч дороги, підприємці припаркували десятки автомобілів, вантажівок та тракторів. На них повивішували плакати, з тими вимогами, через які й вийшли на дорогу. Одна з тез – «Аграрії Бобринеччини – за відставку Уряду!».
[widgetkit id=1075] 
По завершенню акції учасники перекриття долучились до частування зимовим кулішем, котрий протягом протесту кілька протестувальників готували на багатті під відкритим небом. Сьогоднішнє ж перекриття назвали не останнім, а відступлять від мети лише по досягненню позитивного результату своїх вимог.
На Кіровоградщині до півсотні фермерів знову перекривали дорогу (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований