02 травня 2024, четвер

В Олександрії хочуть створити об’єднану територіальну громаду

У місті Олександрія Кіровоградської області хочуть утворити міську територіальну громаду за рахунок земель району.  З метою приєднання населених пунктів Димитрового та Пантаївки до майбутньої Олександрійської міської територіальної громади Димитрівський селищний голова зазначив, що мешканці селища нерозривно пов’язані з містом, працюють і навчаються саме в Олександрії, тому бажають об’єднуватися лише з нею. Але територія селища не межує з містом. З цього приводу селищний голова звернувся до голови районної державної адміністрації Андрія Коломійцева із проханням передати ділянку землі, яка об’єднує Олександрію та Пантаївку.
Про це йшла мова під час апаратної наради 29 грудня, повідомляє Гречка з посиланням на сайт Олександрійської міськради.
Селища Димитрове та Пантаївка, які в даний час адміністративно підпорядковані місту Олександрії, мають бажання і в майбутньому залишитись виключно в межах нової територіальної громади міста Олександрії, хоча таке формування не відповідає положенням Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад".
Необхідно враховувати, що на даний час місто Олександрія, села Звенигородка, Мартоіванівка, Головківське, Олександро-Степанівка, селища Пантаївка та Димитрове – в розрізі адміністративного, соціально-економічного, культурного життя фактично та юридично функціонують як одна територіальна громада. Тому відсутня практична потреба та юридичні підстави для застосування положень Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» до зазначених населених пунктів.
Зазначимо, що сільські та селищні ради мають достатній фінансовий ресурс, і якщо об’єднати декілька населених пунктів, то вони матимуть можливість розвивати інфраструктуру. У випадку об’єднання територій в одну громаду на рівні району, як пропонувалося Перспективним планом, фінансові ресурси акумулюватимуться в одному місці, сільські ради не матимуть змоги здійснювати контроль над власними фінансовими ресурсами.
Аби завершити процес об’єднання громад, міський голова Степан Цапюк звернувся із проханням до селищних і сільського голів оформити рішення зборів власної територіальної громади та передати його відповідним органам влади.
В Олександрії хочуть створити об’єднану територіальну громаду
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований