19 квітня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині майже 1000 переселенців досі шукають роботу

Обласна служба зайнятості спрямовує свою роботу в напрямку сприяння зайнятості громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції на Кіровоградщину, шляхом надання соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, бажань, інтересів та ситуації, що склалася на регіональному ринку праці. Це, зокрема, підбір підходящої роботи, професійна орієнтація, організація професійного навчання та перенавчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, сприяння в започаткуванні власного бізнесу, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, а також інформаційні та консультаційні послуги тощо.
Станом на 30 грудня 2015 року до центрів зайнятості області по допомогу в працевлаштуванні звернулося 1239 осіб з числа громадян, які переселяються з АР Крим, м. Севастополь, Донецької і Луганської областей, із них 841 отримав статус безробітного; 781 призначено виплату допомоги по безробіттю; 360 осіб працевлаштовані на постійні робочі місця, 16 виплачена одноразова допомога по безробіттю для започаткування власної справи.
Крім того, для забезпечення тимчасової зайнятості шукачів роботи організовуються громадські та інші роботи тимчасового характеру, у яких уже взяли участь 278 осіб та ще 84 були направленні на проходження професійного навчання.
О. Ємцова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу організації сприяння працевлаштуванню обласного центру зайнятості 
На Кіровоградщині майже 1000 переселенців досі шукають роботу
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований