06 жовтня 2024, неділя

Акцію протесту проти нової назви Кіровограда перенесли

У неділю, 10 січня, о 12.00 біля Кіровоградської міськради група активістів планувала провести громадську акцію проти перейменування міста в Інгульськ. Про це  пише «Гречка» з посиланням на одного з організаторів акції Богдана Бур’яненка.
«Ми поспілкувалися з активістами і вирішили перенести проведення акції на момент розгляду Верховною Радою України цього питання, – повідомив громадський активіст. – Ми проти провокацій і виключно за демократичне вирішення питання перейменування нашого міста».
В розмові з журналістами «Гречки» Богдан уточнив, що акція планувалася виключно проти перейменування міста в «Інгульськ», жодній з назв на ній не планували надавати перевагу. Окрім того, на завтрашню акцію не запрошували окремо представників церков, адже те що відбулося 27 грудня, за словами активіста, місцями дійсно нагадувало «Донецьк і бабушек з іконами». Тому цього разу в акції мали взяти участь виключно пересічні містяни.
Про дату і час проведення акції організатори пообіцяли повідомити додатково.
В свою чергу, представники низки політичних партій та громадських рухів проукраїнського спрямування заявили про те, що вийдуть завтра на мітинг протестувати проти імперської назви. Задля того, щоб відстояти український варіант назви. про лобіювання якоїсь конкретної назви у повідомленнях також не йшлося.
Не дивлячись на скасування акції «НІ – ІНГУЛЬСЬКУ», представники громадської організації ветеранів АТО «Бойове братство» заявили про те, що вийдуть на площу перед міськрадою в будь-якому разі і діятимуть відповідно до ситуації.
Акцію протесту проти нової назви Кіровограда перенесли
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований