02 жовтня 2024, середа

Які нововведення чекають освіту Кіровоградщини цього року

Бюджетні, і зміни загалом, які стосуються освітньої галузі, прокоментував перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, пише офіційний сайт КОДА.
Харчування учнів початкової школи до 2015 року включно здійснювалось за рахунок коштів із освітньої субвенції, тепер в субвенції закладено витрати на харчування дітей лише пільгових категорій – повідомив Сергій Коваленко.
Перший заступник голови ОДА наголосив, що і освітньої, і медичної субвенції вистачить на гарантовані статті видатків, де на першому місці – заробітна плата, а потім вже розрахунок за енергоносії.
Разом з тим, Сергій Коваленко повідомив, що за рахунок освітньої субвенції для опорних шкіл придбаватимуться мультимедійні лабораторії, вартість одної становить 200 тис. грн.
Говорив Сергій Коваленко і про зміни, які чекають на професійно-технічну освіту: "Протягом 2-ох місяців ми маємо створити освітні округи, які б відповідали потребам професійно-технічної освіти, а разом з ними і культурні округи", – зазначив він.
"Елементарна професійна старша школа повинна бути регіональною і відповідати запитам ринку праці територій", – наголошує Сергій Коваленко.
Порушив перший заступник голови ОДА і проблему малокомлпектних шкіл: "Школи, де кількість учнів менше 25 дітей (а таких в області 23), з 1-го вересня 2016 року не фінансуватимуться".
– Для старшої школи ми готові створити освітні округи на базі інтернатних закладів за прикладом обласної гімназії-інтернату-школи мистецтв, – прокоментував Сергій Коваленко.
Які нововведення чекають освіту Кіровоградщини цього року
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований