29 вересня 2024, неділя

Колишнього міліціонера з Кіровоградщини судитимуть за злочини під час Революції Гідності

В ході проведення досудового розслідування кримінального провадження про злочини, вчинені правоохоронцями під час подій Революції Гідності на території Кіровоградської області, слідчим відділом прокуратури Черкаської області оголошено про підозру колишньому інспектору роти ДПС ДАІ при УМВС України в Кіровоградській області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України. Про це пише Гречка з посиланням на прес-службу прокуратури Кіровоградської області.
Нагадаємо, вказане вище провадження було передане Генеральною прокуратурою України до прокуратури Черкаської області з метою забезпечення його неупередженого розслідування.
Установлено, що працівники роти ДПС ДАІ при УМВС України в Кіровоградській області в січні 2014 року зловживаючи своїм службовим становищем внесли неправдиві відомості до рапорту та сфальсифікували протокол про вчинення мешканцем м. Кіровограда адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення, та в подальшому надали неправдиві показання в суді під час його розгляду.
Наразі до суду скеровано клопотання про обрання колишньому правоохоронцю запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.
Хід слідства знаходиться на постійному контролі керівництва прокуратури Черкаської області.
Колишнього міліціонера з Кіровоградщини судитимуть за злочини під час Революції Гідності
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований