29 вересня 2024, неділя

Міськраді на Кіровоградщині світять перевибори?

Криза в Олександрійській міськраді загострюється. Сьогодні, 14 січня, п'ята позачергова сесія навіть не відкрилася. Депутати більшості не прийшли на п'яту сесію, вимагаючи закінчити третю, пише Моя Олександрія.
Засідання ініціював міський голова Степан Цапюк. Згідно з розпорядженням, депутатам стояло розглянути питання фінансування двох ПТУ, закупівлі інсуліну і компенсації перевізникам за пільговий проїзд.
Депутати більшості домовилися не брати участь у п'ятій сесії, оскільки третя сесія, на їхню думку, не закрита. Демократична більшість наполягає на продовженні третьої сесії, до якої внесені питання формування виконкому та недовіри міському голові.
До початку засідання кворум не зібрався. У залі були присутні 8 депутатів "Опозиційного блоку", 2 – "Сили Людей", 2 – кріп, 1 – "Батьківщини", міський голова і секретар міськради Олена Богоявленська. Всього 15 осіб при необхідних для початку сесії 19-ти.
Цапюк не став відкривати сесію і пригрозив міськраді перевиборами: 
"Сьогодні ми можемо звернутися з проханням про перевибори міської ради, – заявив мер. – Я сьогодні підпишу відповідний лист на голови облради, підпишу лист Президенту".
Присутній на засіданні екс-комуніст, народний депутат 7 скликання Володимир Кудря запропонував опублікувати в ЗМІ список відсутніх депутатів. Мер підхопив цю ідею по-своєму: "Ми можемо розвісити білборди: я ігнорую волю виборців", – сказав Цапюк.
Секретар міськради Олена Богоявленська повідомила про відкритий лист партії "Сила Людей", в якому пропонується вирішити питання нового складу виконкому шляхом публічного обговорення у присутності громадських активістів, правоохоронців та ЗМІ.
"Я не проти, – дала секретар оцінку пропозиції. – Прошу вас, Степан Кирилович, відреагувати на це звернення. Я думаю, що ми не втратили довіри і не досягли точки неповернення".
Богоявленська запропонувала провести круглий стіл на цьому тижні, не «відкладаючи в довгий ящик".
Як повідомив по телефону представник більшості радикал Сергій Гриценко, в даний момент депутати більшості готують звернення до міського голови, членам виконкому і жителям міста.
"Зараз депутати його підписують. Я думаю, що після обіду преса отримає", – сказав Гриценко.
Міськраді на Кіровоградщині світять перевибори?
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований