29 вересня 2024, неділя

Депутати Кіровоградської облради розкритикували діяльність Держгеокадастру

Питання виконання Програми розвитку земельних відносин у Кіровоградській області на 2007-2015 роки стало темою доповіді представника Головного управління Держгеокадастру області, повідомляє кореспондент Златополя із засідання сесії Кіровоградської обласної ради.
Так до досягнень даної програми можна віднести стовідсоткве проведення первинної нормативної грошової оцінки земель населених пунктів Кіровоградщини, котрих наразі нараховується 1030. Нажаль досить низьким є рівень встановлення меж населених пунктів, котрих визначено 220, що становить 21,4%. Наразі це один із найнижчих показників серед областей України.
Досі без встановлення меж залишаються території 10 районів, а також міст Кіровоград, Знам'янка та Світловодськ.
За 9 місяців 2015 року надано право оренди 38 земельних ділянок загальною площею 340,06 га. Загалом до бюджетів усіх рівнів від продажу земельних ділянок і прав на дані ділянки надійшли кошти в сумі 6,307 млн. грн..
Разом з тим саме управління Держгеокадастру жорстко розкритикували депутати Кіровоградської обласної ради.
Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко зазначив, що керівництво Держгеокадастру не реагує на запити від голови облради, ігнорує засідання комісій і навіть рішення судів.
– Для цієї структури взагалі немає влади. – зазначив Олександр Анатолійович. – Ми з головою ОДА зверталися до контролюючих органів з метою перевірити діяльність Держгеокадастру. 
Депутати мали до представника Держгеокадастру дуже багато  претензій: це й провал роботи з виділення землі учасникам АТО і корумпованість чиновників від землі і постійні відписки земельників. Зокрема, депутат облради Людмила Давиденко зазначила, що тільки втручання голови ОДА дозволило визначити межі одного з населених пунктів Олександрійського району, що спеціально затягувалося представниками Держгеокадастру.
Депутати Кіровоградської облради розкритикували діяльність Держгеокадастру
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований