03 жовтня 2024, четвер

На Маловисківщині нова громада не підвозитиме “чужих” школярів

Тривожну інформацію  повідомили нашому кореспонденту в Малій Висці, що на Кіровоградщині, батьки дітей, які досі навчалися в міських школах, а тепер, після утворення Маловисківської міської  територіальної громади, можуть позбутись такої можливості. 
За їх словами, керівництво навчальних закладів (загальноосвітніх шкіл в райцентрі дві) попередило батьків, аби ті або забирали своїх дітей у сільські школи за місцем проживання, або шукали варіанти як самотужки доправляти дітей на навчання.  Мовляв, відтепер, після створення об'єднаної територіальної громади, до комунальної власності якої перейшли і школи,  з "неприєднаних" сіл учнів на навчання автобусами міського відділу освіти (є тепер у громаді такий) ніхто перевозити не буде. 
Батьки шоковані таким рішенням. Oсобливо ті, чиї діти навчаються в 9- 10 класах, а сільські школи за місцем проживання – лише першого-другого ступенів, тобто – дев'ятирічки. Мало того, кажуть вони, що це протирічить законному праву дітей на  освіту,  це  ще  й принижує людську гідність,  поскільки мова йде про поділ людей на "своїх" і "чужих".
На Маловисківщині нова громада не підвозитиме “чужих” школярів
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований