03 жовтня 2024, четвер

Кіровоград ще не в епідемії, та вже на порозі

Перший крок до протистоянню епідемії грипу показали освітяни. З понеділка кіровоградські школярі не вийдуть на заняття. Все через велику кількість хворих дітей на грип. Таке рішення в міському управлінні освіти називають не карантином, а незапланованими канікулами. Крім того, нагадаємо, що в обласній лікарні вже зафіксовано один летальний випадок через свинячий грип. 
 
У медзакладах кажуть, що в порівнянні з минулим роком, у цей же сезонний період пацієнтів у лікарнях було значно менше. Приміром Кіровоградська центральна міська лікарня, щодня госпіталізує до півсотні містян. В центральному регіоні здебільшого така навала хворих припадає на відлигу – наприкінці лютого та початку березня. 
По всіх лікарнях міста введено обмеження відвідин хворих, запроваджено масковий режим. В центральній міській лікарні від грипу зараз лікується близько сотні пацієнтів – 40 дітей та 60 дорослих. В них діагностовано – захворювання на гостру респіраторну вірусну інфекцію. Медики говорять про те, що багато випадків, коли інфекція дає ускладнення на легені і тоді у пацієнтів з’являється пневмонія. Так у відділенні інтенсивної терапії зараз перебуває 9 дорослих пацієнтів і одна дитина. Через можливе збільшення кількості хворих, в лікарні вже розпочали перепрофілізацію стаціонарного фонду, в палати доставляють ліжка. 
Найбільш уразливі до грипу – діти, вагітні та люди зі слабкою імунною системою. Тому лікарі радять, перед кожним виходом на вулицю використовувати назальні мазі та одноразові маски, а після прогулянки ретельно мити руки.
 

Кіровоград ще не в епідемії, та вже на порозі
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований