13 травня 2024, понеділок

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує відвідати масові заходи

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує 25 – 31 січня  відвідати такі заходи:
 
27  січня о 15.00 у кіноклубі «Екран» до Міжнаро́дного дня па́м'яті жертв Голокос́ту відбудеться показ фільму «Живі».
В основі кінострічки, знятої на кіностудії «Листопад-фільм», постали трагічні події Голодомору в Україні. Але «Живі» – картина не про Голодомор як такий. Це – новий погляд на події Голодомору 30-х років, як одного з кривавих епізодів постреволюційної-передвоєнної України. Події фільму відбуваються у 1917-1937 роках, в ньому показані дві сюжетні лінії. Перша – базується на свідченнях наших співвітчизників, яким вдалося вижити після цих трагічних подій. Друга – погляд іззовні, очима британського журналіста Гарета Джонса, чия правда про трагедію українців була детально описана, але так і не почута сучасниками. Серед свідків – жителі Кіровоградської області – відомий краєзнавець Федір Плотнір та інші;
28 січня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудуться краєзнавчі студії, присвячені 150-й річниці від дня народження Василя Івановича Харцієва (1865-1937) – відомого педагога, мовознавця і теоретика літератури. У 1908 році він заснував у Єлисаветграді громадське комерційне училище та був його директором. На зустріч запрошуємо краєзнавців, педагогів та студентів, співробітників музеїв та архівів, читачів бібліотеки та усіх бажаючих.
Бажаєте вільно спілкуватися англійською – приходьте до бібліотеки, у відділ документів іноземними мовами. Запрошуємо усіх кіровоградців щодня, крім вихідних, о 17.00, відвідати безкоштовний клуб розмовної англійської мови.
25 січня в рамках діяльності Орхуського центру екологічної інформації  відкривається книжкова виставка “Природні ресурси: економія, вторинне використання, утилізація відходів”. 
 Природні ресурси як компонент навколишнього середовища, місце перебування людини й умови її життя беруть участь у суспільному виробництві, виступають засобом виробництва і джерелом задоволення потреб людини. 
В умовах сучасного науково-технічного прогресу, швидкого розвитку продуктивних сил, які ведуть до значного споживання природних ресурсів, глобального характеру набувають проблеми забезпечення та їх захисту. 
Тривалий час проблема обмеження природних ресурсів на розглядалася, однак з розвитком науки і техніки вона постала як проблема економічна, технологічна і світоглядна. При цьому треба врахувати, що вона пов’язана не з браком природних ресурсів, а з їх нераціональним використанням та забрудненням. Тому невипадково останнім часом так багато уваги приділяють оцінці природних ресурсів, їх раціональному використанню, відтворенню, а також питанням переробки й утилізації відходів. 
Представлені на книжковій виставці матеріали висвітлюють питання природно-ресурсного потенціалу України та його оцінки, розглядають еколого-економічні аспекти використання природних ресурсів, знайомлять з пріоритетами національної стратегії сталого розвитку, проблемами екологізації галузевих виробництв та технологіями утилізації відходів. Книги і періодичні видання розгдянуті у рубриках: 
• Природно-ресурсний потенціал України та його оцінка
• Еколого-економічні аспекти використання природних ресурсів 
• Пріоритети національної стратегії збалансованого (сталого) розвитку 
• Екологізація галузевих питань природокористування 
• Поводження з відходами в Україні 
Матеріали виставки будуть корисними як фахівцям-виробничникам, екологам, так і широким колам відвідувачів.
Протягом 2016 року відділ обслуговування користувачів буде знайомити гостей    бібліотеки з незвичайними святами, які святкують європейці. Цикл виставок має назву «Європейський день»  і кожного місяця на вас будуть чекати нові відкриття: це і день миру, і всесвітній День «Дякую», і міжнародний день обіймів та багато ін. Запрошуємо до перегляду. Вхід – вільний.
 
Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує відвідати масові заходи
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований