17 травня 2024, п’ятниця

Кіровоградська суддя, що переслідувала майданівців, залишиться непокараною

Вища рада юстиції не виявила ознак порушення присяги у діях судді, яка переслідувала “майданівців”, – судді Ленінського райсуду Кіровограда Світлани Льон.
На засіданні ВРЮ було з’ясовано, що Льон взимку 2014 року присудила 15 діб адмінарешту активісту місцевого майдану лише на підставі рапортів та міліцейського протоколу, в якому було сказано, що затриманий нецензурно висловлювався – передає Перша електронна з посиланням на УНІАН.
При цьому суддя проігнорувала факт відсутності даних від інших свідків, які б підтвердили слова міліціонерів.
Крім того, як було встановлено на сьогоднішньому засіданні, суддя розпочала судове засідання у даній справі вже через 10 хвилин після затримання активіста правоохоронцями.
Також залишилася на своєму місці суддя Подільського райсуду Києва Світлани Захарчук.
Разом з тим голова ВРЮ Ігор Бенедисюк не вважає, що рішення ВРЮ щодо суддів означають, що Вища рада юстиції занадто м’яко поводиться з суддями, що переслідували “майданівців”.
“Якщо подивитись на ці два питання, то можна дійти до такого висновку. А якщо поглянути на весь процес, то із 28 висновків тимчасової спецкомісії, 21 висновок Вища рада юстиції підтримала і прийнято рішення рекомендувати звільнити цих суддів за порушення присяги”, – сказав Бенедисюк.
Кіровоградська суддя, що переслідувала майданівців, залишиться непокараною
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований