17 травня 2024, п’ятниця

У школi на Кiровоградщинi протiкає дах (ВIДЕО)

У школi №3 в мiстi Помiчна Кiровоградської областi протiкає дах, який мали вiдремонтувати минулого року. Пiд час снiгу та дощу вода потрапляє у чотири класи на третьому поверсi, на стiнах з’явилась плiснява.

Про це йдеться у сюжетi Суспiльного, iнформує Златопiль.

На ремонт покрiвлi видiлили майже 5 мiльйонiв гривень з мiського бюджету i 1 мiльйон 400 тисяч з державного. Закiнчити його мали 31 грудня, не зробили. Розпорядником грошей мiська рада Помiчної визначила обласний департамент капiтального будiвництва.

Площа покрiвлi школи – 1 250 квадратних метрiв. Ремонтувати дах розпочали торiк у липнi – сказав завгосп школи Василь Чижма.

“Трохи халатно, я вважаю, робiтники вiднеслися до цього будiвництва. Нiяких машин не було, дошки, листи металочерепицi пiднiмали мотузкою, все носили вручну. Через це, менi здається, i затрималося будiвництво”.

У школi в Помiчнiй протiкає дах, який мали вiдремонтувати минулого рокуСуспiльне: Кропивницький

Голова мiської депутатської комiсiї з житлово-комунального господарства Олег Мосiнцев розповiв, на 31 грудня на ремонт покрiвлi, пiдприємство-пiдрядник “Карм” з видiлених 6 мiльйонiв 200 тисяч гривень отримало 2 мiльйони 200 тисяч.

 “Все тече, не були використанi тi матерiали, якi закладенi в кошторисi”.

За словами голови мiської депутатської комiсiї iз законностi та захисту прав громадян Сергiя Луковського, обласний департамент капiтального будiвництва, згiдно з рiшенням сесiї, повинен був погоджувати кошторисний розрахунок з мiськрадою. Цього не зробили.

“Ми побачили багато порушень, якi не вiдповiдали робочому плану з реконструкцiї даху. Ми склали акт, де зазначенi 17 пунктiв порушень. Деревина була з вологiстю бiльше 18 %, це призвело до того, що з’явилася плiснява на деревинi. Всi роботи мали робитися технiкою, пiдйомними кранами, але цього всього не було зроблено”.

Школярка Мирослава Федоськова сказала, навчатися у класi не комфортно.

 “Постiйно протiкав дах, i було холодно та вогко. Тому нас переводили в iнший клас”.

Через те, що протiкає покрiвля, учнi змушенi сидiти в кабiнетах, де є цвiль, i цим дихати, розповiла представниця батькiвського комiтету школи Наталiя Танцюра.

 “Дiти змушенi переходити з класу в клас. В нашому кабiнетi взагалi жахливе становище. Не один рiк чекали електронну дошку, яка коштує бiльше 20 тисяч гривень i, як бачимо, вона залишається пiд вiдкритою водою”.

Мiський голова Микола Антошик пояснює, термiн виконання ремонту покрiвлi третьої школи контролює обласний департамент капiтального будiвництва.

“Незавершену роботу не треба оцiнювати, краще пiсля завершення”.

Директор обласного департаменту капiтального будiвництва Олександр Мiльто розповiв, ремонт покрiвлi школи вiдновлять через мiсяць.

“Тi недолiки, якi були зробленi пiд час робiт, будуть виправленi пiдрядниками. Грошi видiленi на ремонт не вкраденi, усi роботи будуть завершенi. Зараз чекаємо на ту частину грошей, яка потрiбна для завершення будiвництва”, – сказав керiвник департаменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Кіровоградщини відпрацює 100 годин за побиття коханої

У школi на Кiровоградщинi протiкає дах (ВIДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований