06 травня 2024, понеділок

Сьогодні депутатам запропонують іще один варіант назви Кіровограда

Сьогодні на розгляд депутатів Верховної Ради України можуть внести ще одну постанову про перейменування міста Кіровограда – в "Кропивницький". Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав народний депутат України Олександр Горбунов, пише Гречка.
«До мене, як до народного депутата неодноразово зверталися кіровоградці, пропонуючи різні нові назви для нашого міста. Проаналізувавши всі запропоновані варіанти, з точки зору логічності, мелодійності, подальшого креативного обличчя міста, я таки схиляюсь до того, що місто може мати назву Кропивницький. Це одна з назв, яка була підтримана Кіровоградською міською радою минулого скликання і направлена до ВР. Саме ця назва може об`єднати усі патріотично налаштовані кола нашої громади. Адже ім`я Кропивницького стоїть в одному ряду з борцями за незалежність і самостійність України, таких як Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка та інших. Відтак Кропивницький вперше заявив перед світом, що українці – не просто народ, а нація, зі своїми культурою та звичаями. Саме так була обґрунтована назва Кропивницький мистецькою громадою нашого міста. І я згоден з цим, адже воно може стати мистецькою столицею України, ми можемо стати культурним, театральним центром.
Я особисто говорив і говорю – назва Інгульськ, на мій погляд, досить провінційна.Але саме ця назва вже цього четверга х може бути підтриманою Верховною Радою України. Якщо зареєструвати альтернативну Постанову з назвою Кропивницький, то є шанс, що буде проголосовано саме за Кропивницький», – цитує видання нардепа.
Далі нардеп зазначає, що остаточне рішення з цього приводу прийме завтра та просить поради у читачів своєї сторінки в соціальній мережі.
Сьогодні депутатам запропонують іще один варіант назви Кіровограда
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований