18 травня 2024, субота

У Кіровограді обговорять радонову проблему

Рівень радонового випромінювання в школах Кіровоградщини перевищує норму в десятки разів. Для обговорення шляхів вирішення цієї проблеми у п’ятницю, 26 лютого об 11:00, у приміщенні обласної універсальної бібліотеки ім. Д. Чижевського (вул. В. Перспективна, 24, кімната 307) представників активної громадськості, Держсанепідслужби області та органів місцевого самоврядування круглий стіл «Радіаційні ризики для здоров’я дітей Кіровоградщини».
Організатори заходу — Кіровоградський місцевий осередок ВЕГО «МАМА-86» та ГО «Територія успіху».
Мета заходу — привернути увагу влади та громадськості до проблеми шкідливого впливу на організм радонового випромінювання на організми жителів області, у тому числі дітей, окреслити шляхи впливу на загрозливу ситуацію.
За даними моніторингу Держепідемслужби Кіровоградської області, у 2015 році було обстежено понад 1700 будівель, серед яких дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади, лікарні, бібліотеки, адміністративні будівлі. У приміщеннях шкіл Компаніївського та Гайворонського районах зафіксовано критичну активність радону в повітрі, що у 20-46 разів перевищує нормовані граничні показники. Тривалий вплив таких доз випромінювання на організм дитини значно підвищує рівень імовірності захворювання на рак легенів та онкологічних захворювань крові.  
Учасники:
Людмила Шестакова, виконавчий директор КМО ВЕГО «МАМА-86»
Анатолій Оперчук, начальник Маловисківського міжрайонного управління Держсаніепідслужби в Кіровоградській області
Юрій Брюм, заступник директора ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», радник Голови Держсанепідслужби України з питань цивільного захисту
Олександр Ковтунов, директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА
Олена Гурба, юрист ГО «Територія успіху»
У Кіровограді обговорять радонову проблему
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований