06 жовтня 2024, неділя

Перед керівниками районів та міст Кіровоградщини виступив екс-міністр охорони здоров’я Грузіі

В Кіровоградській облдержадміністраціі пройшла координаційна рада з питань місцевого самоврядування за участі голови облради Олександра Чорноіваненка, народного депутата Костянтина Яриніча та голів райдержадміністрацій та міст обласного значення. На зустріч було запрошено й одного з основоположників медреформи Грузіі, екс-міністра охорони здоров'я краіни-сусіда Сандро Урушадзе, котрий озвучив пропозицію – започаткувати в області медреформу використовуючи досвід грузинських колег.
"Можу з впевненістю сказати – розпочавши реформувати медгалузь області сьогодні, ми отримаємо результат лише через декілька років, тому часу на роздуми у нас практично немає. Розпочинати варто з допомоги малозабезпеченим верствам населення та здешевлення чи навіть переформатування в безкоштовні нині дороговартісних медичних послуг. Розпочавши з цього ми зможемо в подальшому реформувати медгалузь Кіровоградщини до європейського рівня", – підкреслив пан Урушадзе.
Прозвучала на раді й інформація щодо фінсування реформи. Так, за словами Олександра Чорноіваненка, окрім бюджетів області та міст Кіровоградщини, до співфінансування планується залучити кошти Світового банку реконструкціі і розвитку.
Перед керівниками районів та міст Кіровоградщини виступив екс-міністр охорони здоров’я Грузіі
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований