06 жовтня 2024, неділя

У Кіровограді близько трьох сотень селян пікетували обласну адміністрацію (ФОТО)

Із села Злинка, за 60 кілометрів від обласного центру, люди приїхали, аби достукатись до влади. Вісім місяців тому, півтисячі місцевих жителів позбавили права користуватись власною землею. Все через невідому фірму, яка начебто попередньо уклала з селянами договори оренди. Все б нічого, та 500 людей запевняють, що жодних підписів не ставили і про нову фірму чують вперше. Підробність підписів довели і почеркознавчі експертизи. 
Збираючись на площі Герої Майдану, селяни в руках тримали плакати, державні стяги та прапор села Злинка. Люди прийшли вимагати зустрічі із головою облдержадміністрації Сергієм Кузьменком. 
Їх історія несправедливості розпочалось з того, що майже рік тому в сільському офісі викрали документи. За кілька місяців після цього люди дізнались, що їх договори оренди вже перереєстровані на іншу невідому фірму. Свої підписи примудрились поставити близько сорока вже давно мертвих людей.

Щоб вирішити ці питання, прокуратура та правоохоронці порадили людям написати заяви до суду, щоб скасувати реєстрацію земельних актів. Тоді 68 заяв було направлено досуду, але жоден підробний документ до цього часу так і не було анульовано. Люди вважають, що судовий процес штучно затягується. Тим більше, що вже з’явився адвкат тієї фірми з якою начеб-то підписували договори люди. І цей адвокат вимагає повторної почеркознавчої експертизи.
Очільник області все ж таки вийшов до селян. Він заявив, що жодного впливу ні на правоохоронні органи, ні на феміду він не має, тому жителям Злинки просто треба набратись терпіння і подавати заяви до суду.
Тоді пікетувальники вручили Сергію Кузьменку колективне зверенння із рядом вимог. Одна з ключових – це щотижневий звіт про хід слідства та судові процеси. Голова адміністрації погодився виконати озвучені пункти. Люди ж пообіцяли, якщо не побачать пажаних результатів  перекриватимуть дорогу та залізницю.
 

У Кіровограді близько трьох сотень селян пікетували обласну адміністрацію (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований