03 липня 2024, середа

У Кіровограді обговорили план боротьби з радоновим випромінюванням

У приміщенні обласної наукової бібліотеки ім. Чижевського, за підтримки ГО "Територія успіху" та Кіровоградського місцевого осередку Всеукраїнської екологічної ГО "Мама-86", відбувся круглий стіл на тему "Радіаційні ризики для дітей Кіровоградщини". 
Причиною для зібрання стало опублікування Держсанепідслужбою в області невтішних результатів моніторингу чистоти громадських приміщень та водойм Кіровоградщини. Виявилось, що у більшості шкіл області рівень радону-222 в повітрі перевищує норми чи не вдвічі, найгірші ж показники показала Червоновершківська школа Компаніївського району де показник вимірів перевищує норму майже в 3 рази. 
Прозвучала на зустірчі й інформація щодо негативних показників по анкозахворювань по котрим Кіровоградщина наразі стоїть у перших рядах в Україні. Саме радон є основним дозоутворюючим фактором, котрий провокує всплески онкозахворювань в області. 
За результатами проведеного круглого столу було прийнято рішення рекомендувати РДА та органам місцевого самоврядування розробити та прийняти "Комплексні програми захисту населення від впливу іонізуючого випромінювання", залучити до роботи над даними програмами фахівців з питань радіаційного захсту та ядерної безпечки. Окрім того вельми бажаним є проведення лабораторних досліджень якості води місцевих водогонів та інших джерел водопостачання, яким користуються навчальні заклади.  
У Кіровограді обговорили план боротьби з радоновим випромінюванням
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований