16 квітня 2024, вівторок

Прокуратура збирається оскаржувати звільнення скандального екс-нардепа з Кіровоградщини

Прокуратура оскаржить рішення Бориспільського міськрайонного суду про застосування умовно-дострокового звільнення щодо колишнього народного депутата Віктора Лозінського, засудженого за вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Київської області, пише Гречка.
"На наш погляд, достеменно не встановлено, що Лозінський протягом відбування покарання в колонії сумлінно ставився до трудових обов'язків і не мав дисциплінарних порушень, як то вважає суд. А тому оскаржимо рішення в апеляційному порядку”, – зазначили в прокуратурі.
Як зауважили у відомстві, приймаючи рішення щодо Лозінського, суд врахував "закон Савченко", за яким один день перебування в СІЗО зараховується за 2.
Загалом до завершення терміну його покарання залишається 1 рік 11 місяців і 8 днів.
Нагадаємо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь в Кіровоградській області Лозинський, прокурор Голованівського району Євген Горбенко і начальник райвідділу міліції Михайло Ковальський вбили місцевого жителя Валерія Олійника. За даним фактом Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу.
У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив Лозинського до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника. Пізніше Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах зменшив покарання Лозінському до 10 років ув'язнення.
25 лютого 2016 року Бориспільський міськрайонний суд Київщини вирішив умовно-достроково випустити Лозінського на волю.
Прокуратура збирається оскаржувати звільнення скандального екс-нардепа з Кіровоградщини
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований