10 травня 2024, п’ятниця

У Кропивницькому відкрили філію Центру реабілітації захворювань опорно – рухового апарату (ФОТО)

Днями у підвальному приміщенні  редакції обласної газети “Народне слово” відбулося відкриття філії Центру, обладнаного високотехнологічним обладнанням та устаткуванням, зокрема, із відновлювальної механотерапії,  для занять із спортивної  реабілітацїї інвалідів та учасників російсько – української  війни на сході України, інформує Златопіль.

Протягом багатьох років розробкою спеціальних  тренажерів для занять спортом та реабілітації  людей із інвалідністю, їх встановленням займався разом із ентузіастами Олександр Боршуляк,  відомий як ініціатор створення в місті оздоровчого центру  для відновлення здоров’я дорослих і дітей з наслідками травм хребта, ДЦП, інших захворювань опорно – рухового апарату

–  Під час давнього знайомства із академіком Валентином Дикулем, повітряним гімнастом цирку, який отримав діагноз медиків: “компресійний перелом хребта в поперековому відділі і черепно-мозкову травму” і встав на ноги завдяки посиленим тренуванням почув від нього напутні слова: “Будеш працювати як консультант і реабілітолог  – ніколи не бери грошей із інвалідів. Вони – бідні люди”. – каже Олександр Боршуляк. – Тому  за дороговказ взяв слова цієї відомої в світі людини. У нашій філії, яка  відкрилася під егідою Асоціації курортологів та фізіотерапевтів України за підтримки партнерів, зокрема, редакції газети “Народне слово”, ГО “За правову державу”,  обласного відділення Червоного Хреста, товариства “Знання” заняття з  відновлення роботи організму та  інвалідами,   учасниками бойових дій проводитимуться безкоштовно. Ще одне. Я знав, що містяни  на відкриття філії прийдуть, але на таку велику кількість не сподівався, а цей показник спонукає до ретельної діяльності з тими, хто потребує допомоги. Серед присутніх на відкритті нашої  філії  є   В’ячеслав Задворній, який ще 2008 року отримав серйозну травму, сорок днів перебував у комі, понад півроку на міг дати собі ради, однак залишився в строю завдяки тренуванням і бажанню стати повноцінною людиною.

  – Олександре, що можете побажати вашим підопічним на завершення нашої розмови?

– Скажу коротко.  Коли людина рухається, вона відновлюється. Не забувайте про це. Рухайтеся для свого ж здоров’я!

Філія центру працює у понеділок, середу, пятницю, суботу з 13 год по 19 год.

                                                                               Анатолій Саржевський,

                                                                                Фото автора

У Кропивницькому відкрили філію Центру реабілітації захворювань опорно – рухового апарату (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований