05 травня 2024, неділя

У Кропивницькому руйнується мiст до Козачого острова (ВIДЕО)

У Кропивницькому руйнується мiст через рiчку Iнгул до Козачого острова. У бетонних сходах утворились дiрки, дерев’янi дошки прогнили.

Про це йдеться у сюжетi Суспiльного, iнформує Златопiль.

Цей мiст сполучає центральну частину Кропивницького з Козачим островом. Кропивничанин Олег Король каже: влаштовує велопрогулянки на островi кожного тижня. Показує, в якому станi сходи, що ведуть на мiст.

“Оцi сходинки, на жаль, пiсля зими в досить зруйнованому станi. Ними неможливо пересуватися i це дуже небезпечно”.

Покриття мосту зроблене з дерев’яних дощок.

“Ми з друзями з велоклубу дуже часто катаємося цим мiстком i щоразу помiчаємо на цiй переправi все бiльше i бiльше прогнилих дощок. Тут взагалi бетон обвалюється, видно вже металевi конструкцiї i з кожним кроком є ризик втратити життя, зламати ногу, зламати шию, сходинки можуть просто обвалитися. Такi мiсця наражають на небезпеку не тiльки пiшоходiв, а й велосипедистiв, а також мам з дiтьми з колясками”, – каже кропивничанин Iгор Бодюл.

Олександр Чмут каже: щоранку бiгає на Козачому островi.

 “Цi сходинки, ви бачите, в якому вони станi. Можна зламати ногу”.

Стан мосту та його конструкцiй оцiнив кандидат технiчних наук у галузi будiвництва Олександр Сипливець.

“Ми бачимо тут вже очевиднi ознаки руйнацiї. Це опорна частина сходових клiтин i вони у незадовiльному станi, потребують пiдсилення або замiни”.

Каже: мiст потребує капiтального ремонту. Цей мiст не перебуває нi на чиєму балансi, розповiв заступник мiського голови Олександр Вергун.

“Стан того мосту, стан схiдцiв, якi ведуть до Козачого острова, вони дiйсно потребують ремонту, i потрiбно схiдцi тi вiдновити, i тi провали, якi там утворилися, також лiквiдувати. Тому комунальне пiдприємство “Благоустрiй” туди направляє бригаду ремонтних працiвникiв i вони будуть вiдновлювати тi схiдцi, пiдливати бетон, можливо, десь щось пiдварити треба, пiдфарбувати. Це кошти будуть iз загального фонду пiдприємств на утримання нашого мiста”.

Додає, мiст вiдремонтують, бо вiн знаходиться на територiї мiста. Скiльки коштуватиме ремонт, поки не знає. Розпочнуть лагодити цiєї п’ятницi.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітей Кіровоградщини запрошують у скаутський табір

У Кропивницькому руйнується мiст до Козачого острова (ВIДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований