17 травня 2024, п’ятниця

У Кропивницькому виростили квіти, для висадки на клумбах (ВІДЕО)

У Кропивницькому працiвники комунального пiдприємства “Благоустрiй” виростили 270 тисяч саджанцiв квiтiв для висадки на клумби.

Це майже 20 найменувань однорiчних та багаторiчних квiтiв, розповiв Суспiльному керiвник пiдприємства Вiктор Луценко, інформує Златопіль.

В оранжереї кропивницького комунального пiдприємства “Благоустрiй” вирощують квiти для висадки на клумбах мiста. Серед них сальвiя, тагетiс, каланхоє, хлорофiтум, сеткреазiя, колеус, аспарагус, пеларгонiя, хризантеми та iншi.

Висаджувати насiння розпочали торiк у груднi, каже Вiктор Луценко.

“Площа оранжереї пiд закритим ґрунтом – 360 квадратних метрiв. Одночасно зростає в оранжереях i пiд вiдкритим ґрунтом 228 тисяч одиниць розсади”.

Найбiльше виростили петунiї. Нинi готовi до висадки майже 40 тисяч рослин – розповiдає головна агрономка пiдприємства Валентина Цюпка.

“Петунiї – це у нас основна квiтка, яка прижилась по мiсту, тому що менше потребує вологи. У нас 15 видiв петунiї. Переважно жовта, фiолетова, рожева, червона, блакитна i темно-темно бордова”.

На верхнiх стелажах оранжереї ростуть багаторiчнi рослини. Це бегонiя, її три сотнi горшкiв. Поряд рослини, насiння яких закупили вперше. Це: гайлярдiя та iберiс.

“Насiння цих квiтiв купили для розмноження. Гайлярдiя – лимонна i червона, i вiчнозелений багаторiчний iберiс. Будемо дивитися, як у нас приживуться цi квiти по мiсту”.

Додає: найчастiше на квiткових клумбах висаджують петунiю, герань, сальвiю, бегонiю. Менше – чорнобривцiв, бо вони погано витримують спеку. Нинi пересаджують розсаду в торф.

“Спочатку ми висiваємо насiння в ящики, воно пiдростає, так як йому не хватає площi живлення, ми висаджуємо у вазончики. За день розсаджуємо по 2-3 тисячi”.

У цьому роцi планують засадити 40 клумб, загальною площею 1130 квадратних метрiв, каже Вiктор Луценко. На насiння витратили 30 тисяч гривень, на розсаду – 50 тисяч. Це грошi з мiського бюджету.

“Переважно купили сортову петунiю. Нашi технологiчнi можливостi не дозволяють нам її виростити, купили в професiйного розсадника”.

У пiдвiсних вазонах вирощують аспарагус для квiткових композицiй на площах мiста. Поряд декоративно-листяний колеус.

Висаджувати квiти на клумби мiста розпочнуть, як тiльки нiчна температура буде 8-10 градусiв тепла.

У Кропивницькому виростили квіти, для висадки на клумбах (ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований