21 вересня 2024, субота

“Надія” має жити: батьки вихованців школи №18 з пікетом дійшли до сесійної зали Кіровоградської міськради

Керівника школи №18 у Кіровограді Валентину Приліпко було призначено трохи більше трьох років тому. Практично з того часу між нею та зразковим хореографічним ансамблем «Надія», який до цього 15 років працював при школі, триває конфлікт. До сьогодні інцидент набрав таких обертів, що батьки скаржаться на пряму дискримінацію їхніх дітей. Мовляв учасників ансамблю всіляко принижують в школі, занижують їм оцінки і навіть не допускають до репетицій та виступів на сцені. 
Крім того, батьки не задоволені й загальною політикою, котру веде директор школи. Кажуть, що вони щомісяця здавали кошти у фонд розвитку школи, проте, як з’ясувалось, їх перераховували на благодійний фонд, серед засновників якого є прізвище керівника школи. Тепер за цим фактом правоохоронці порушили кримінальну справу.
Заваливши зверненнями міське управління та міністерство освіти, було створено спеціальну комісію. Однак, не побачивши бажаних результатів, батьки перейшли в активну фазу. Сьогодні більше сотні людей з плакатами пікетували міську раду вимагаючи звільнення Валентини Приліпко. Активісти вимагали втручання в конфлікт міського голови, однак інтереси директора школи вийшла захищати начальник управління освіти Кіровоградської міськради. Вона заявила, що такий тиск з боку керівника закладу виник через негаразди із документацією ансамблю. Мітингувальники, не розуміючи, яким чином це відноситься до тиску на їхніх дітей, продовжили вимагати зустрічі з міським головою. 
[widgetkit id=1195]
За півтори години пікету, їх все ж запросили на зустріч з очільником міста. Діалог пройшов з усіма учасниками протесту прямо в сесійній залі. Вислухавши претензії, Андрій Райкович запевнив, що ансамбль далі працюватиме в нормальному режимі в приміщенні школи №18. Для звільнення директора школи поки підстав не має, проте розслідування правоохоронців зможе розставити всі крапки над "і". Райкович заявив, що у разі продовження накалу пристрастей чи то з боку керівництва ансамблю, чи з боку дирекції школи – будуть радикальні кадрові зміни. Батьків така відповідь задовольнила. Вони розійшлись, запевнивши, що поки вірять на слово, а за шкільною атмосферою слідкуватимуть через своїх дітей 
“Надія” має жити: батьки вихованців школи №18 з пікетом дійшли до сесійної зали Кіровоградської міськради
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований