21 вересня 2024, субота

Кіровоградщина: у Новомирогородському районі створять 5 навчально-виховних об’єднань

Новомиргородський район: 1 освітній округ – 5 НВО. Саме за такою формулою планують реформувати систему загальної освіти у Новомиргородському районі. Про це під час наради під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка, повідомили представники Новомиргородського районного відділу освіти, повідомляє офіційний сайт Кіровоградської ОДА.
На сьогодні в районі налічується 21 загальноосвітній навчальний заклад, з яких 14 є ЗНЗ І-ІІІ ступеня, 7 – ЗНЗ І-ІІ ступеня та 2 позашкільних навчальних заклади – Новомиргородський центр дитячої та юнацької творчості та Новомиргородський міжшкільний навчально-виробничий комбінат, де загалом навчаються більше 2,5 тисячі учнів.
Саме на їх базі передбачається створити 1 освітній округ до якого увійдуть Златопільське, Східне, Західне, Центральне та Капітанівське навчально-виховні об'єднання.
Одним із пріоритетних завдань, що у зв’язку із реформуванням мережі освіти потребуватиме оперативного вирішення у Новомиргородському районі – забезпечення безперешкодного підвезення дітей та педагогічних працівників до опорних шкіл. Наразі, підвезення у районі здійснюють 8 автобусів, проте є потреба у придбанні ще 5 шкільних автобусів. Окрім того, на зазначеній території потребують ремонту 66 кілометрів автомобільних доріг.
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко відзначив, що лише навчально-виховні об’єднання спроможні забезпечити надання якісних освітніх послуг.
 – Створення мережі НВО дасть можливість усім дітям отримати рівний доступ до освіти такого рівня, й не лише тим, хто проживає у містах, а з найвіддаленіших населених пунктів нашої області, – наголосив посадовець.
Кіровоградщина: у Новомирогородському районі створять 5 навчально-виховних об’єднань
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований