29 вересня 2024, неділя

У Кропивницькому жителі гуртожитку вже тиждень самостійно боряться із затопленням своїх квартир (ФОТО)

Як Златопіль уже повідомляв раніше, близько сотні мешканців скандально відомого гуртожитку по проспекту Університетський, 21, що в обласному центрі, опинилися в небезпеці через катасрофічні протікання даху. Сьогодні, 19 лютого, ситуація погіршилася: вода стала текти ще інтенсивніше і з 9 дісталася вже до 8 поверху.
У мешканців 9 поверху гуртожитку по Університетському, 21 в коридорі та уже і в деких квартирах буквально стоять калюжі: вода з даху і технічного поверху через танення снігу тече просто по стінах, капає зі стелі. Від вологості на поверсі – грибок, тріскаютьтся стіни, опадає штукатурка, в кімнатах – сиріють меблі, відпадають шпалери.
– У мене в кімнаті сиріють меблі, вода тече практично по електропроводці. – розповідає одна з мешканок 9 поверху гуртожитку. – Капає навіть з люстри. Я не вмикаю жодних електроприладів, адже лампочки просто відразу перегорають. Боюся замикання.
Сьогодні на 9 поверсі гуртожитку з'явилися протікання там, де рашіне було відносно сухо.
– Якщо раніше я говорив, що можу продавати дистилят, то скоро можна буде і грибами торгувати. – невесело жартує один із жильців і додає: Грибок, вологість, пліснява скрізь. А у нас живуть маленькі діти, є немовлята.
Сьогодні мешканці 9 поверху, разом з мешканцями кімнат 8 поверху будівлі, куди вже дісталася вода з горища, самотужки вийшли на дах своєї багатоповерхівки, аби вибрати звідти воду, прибрати лід і сніг. Разом виконують функції балансоутримувача  песіонери, мами, жінки. На самому горищі, до речі, окрім купи снігу, льоду і калюж, – величезна кількість різноманітних кабелів, а при виході на горище – ще й будівельного сміття.
[widgetkit id=1449]
Балансоутримувач будинку ПП "Вагран" таких функцій, як і ( судячи зі стану сходів та під'їзду) будь-яких інших з утримання будинку в нормальному стані просто не виконує.
– Ось тут, під нами викуплені кімнати, де зараз ніхто не живе. Один Бог знає, що зараз там твориться. – показує нам на даху шар снігу з льодом мешканка гуртожитку Світлана Бондаренко. – Така ситуація в гуртожитку вже тиждень. Ми просто нікому не потрібні. Ми скрізь уже зверталися. А, не дай Боже, замкне проводка і когось уб'є? Що тоді? Табалов, що піарився на нашому будинку, принесе, покладе дві квіточки, от і усе…
Нагадаємо, конфлікт між мешканцями гуртожитку і номінальним власником будівлі – ПП "Вагран", яке пов'язують із екс-суддею Володимиром Ярошенком, триває уже не перший рік. У минулому році мешканці 4 квартир гуртожитку дізналися, що квартири без їхнього відома були продані. Кілька мсяців активісти жили в палатці на центральній площі міста, однак добитися справедливості так і не змогли. Наразі в суді першої інстанції розглядаєтьтся справа про скасування ПП "Вагран" свідоцтва на право власності на будівлю гуртожитку. Наступне судове засідання заплановано на 28 лютого.
Фото – Златопіль. 
 
У Кропивницькому жителі гуртожитку вже тиждень самостійно боряться із затопленням своїх квартир (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований